More

  Журналист обясни защо Хасан Азис беше свален в Кърджали

  След 20 години управление на община Кърджали Хасан Азис вече не е неин кмет. ДПС обаче остават там на власт, след като Ерол Мюмюн спечели местните избори още на първи тур.

  Журналистът Илхан Андай коментира пред бТВ, че Хасан Азис е натрупал доста грешки във времето и е бил заобиколен от клакьори. Имало е скандали и около фирми и обществени поръчки.

  „Има натрупани негативи на Хасан Азис. Още през август бяхме написали, че ще има голяма и малка изненада в област Кърджали. Хасан Азис не се вслуша и направи нещо много скъпо и мащабно като предизборна кампания. Той беше и при папата, покани мегазвезда от Турция. Готвеше се за шести мандат, но Хасан Азис е нямал лоби в София. Не е знаел каква информация тече към Ахмед Доган. И всичко това се стовари като суперизненада за него, но не и за нас“, коментира Андай.

  „Има надежда за повече пари от централната власт за Кърджали, ще се работи в синхрон Кърджали-София. ДПС ще бъде фактор в изпълнителната власт. Очакванията са всичките минуси, натрупани през последните години, да бъдат преодолени“, заяви журналистът.

  “По време на управлението на ГЕРБ имаше неприязън между ГЕРБ и ДПС на местна почва и тя рефлектираше върху средствата за инфраструктура и социални дейности. Областният град беше губещ. Между самия Хасан Азис и Мустафа Карадайъ има едно състезание още от младежките години на ДПС, което Карадайъ винаги е печелил. Имало е проект навремето той да бъде младежки лидер, а след това е стъпил на други трамплини. Ако стартът за Хасан Азис е бил друг, сега председателят на ДПС можеше да не е Карадайъ, а Хасан Азис“, посочи Илхан Андай.

  „Това рефлектира върху управлението в Кърджали – за десетки хиляди, не само за града, но и за селата“, допълни той.

  Илхан Андай коментира и че съпредседателят вече на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски е имал ключова роля във вота в Кърджали – бил е на терен в ключови за партията общини и резултатът е постигнат.

  „ДПС са скромните отличници в тези избори – на база поставени и изпълнени цели, правят пробив, връщат си общини“, заяви той. „Стратегията „Пеевски“ вкара кислород в артериите на изборното ДПС“, посочи още Андай.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. Чудесно е да видим смяна на кмета в община Кърджали след толкова години управление. Въпреки това, че ДПС продължава да остане на власт, важно е да се надяваме, че новият кмет Ерол Мюмюн ще внесе промени и ще реши проблемите, с които се сблъсква градът. За съжаление, активите на предишния кмет Хасан Азис бяха доста големи, което може да създаде пречки пред новият кмет в неговото управление. Вярваме, че местните жители ще наблюдават внимателно и ще оценяват резултатите от управлението на новият кмет.

  2. Публикацията е изключително информативна и интересна. Разглеждането на е отличен начин да разберем защо е необходимо да се използва съдържание семантика в уеб разработката. Видях някои полезни примери и научих нови неща. Благодаря за споделената информация!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here