More

  Живко Тодоров: Инвестициите в образованието дават перспективи за успешното развитие на нацията ни

  Живко Тодоров: Инвестициите в образованието дават перспективи за успешното развитие на нацията ни

  Кметът на Стара Загора представи своя план за ускорено развитие

  Живко Тодоров: Инвестициите в образованието дават перспективи за успешното развитие на нацията ни | StandartNews.com

  10 окт 23 | 17:54

  128 views?id=538493

  Стандарт

  Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който се кандидатира за четвърти мандат, проведе среща с председателя Иван Поров и Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители в Стара Загора. В нея участва и кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Бояна Танева Манова, която е настоящ член на Постоянната комисия по образование, наука и защита на правата на децата в местния парламент.

  Живко Тодоров представи своя план за ускорено развитие на община Стара Загора, като акцентира на образованието.

  „Образованието винаги е бил изключително важен приоритет за мен и като човек, и като кмет на общината. Отнасям се с уважение и респект към тази сфера, защото е в основата на успешното развитие на всичко, към което се стремим. Особено важни са условията, в които учителите преподават и децата учат. През последните 12 години успяхме да обновим сградите на почти всички училища и смело мога да заявя, че те вече са със съвременен облик. Наш ангажимент е да продължим да ги поддържаме и реновираме. Предстоят да бъдат ремонтирани базите на Начално училище „Зора“ и детската градина в квартала, Основно училище „Самара“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и Детска градина № 31 „Слънце“. На 9 октомври стана ясно, че проектът на Общината за ремонт на общежитието на Спортното училище е одобрен. В рамките на следващите четири години, ако спечеля отново доверието на своите съграждани, ще бъдат обновени още сградите на Детска градина № 3 „Ян Бибиян“, Детска градина № 33 „Люляк“ и Детска градина № 68 „Патиланско царство“. Ще бъде разширен сградният фонд на Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ – сподели пред ръководството на синдиката Живко Тодоров – и добави, че през септември беше открита новоизградената Детска градина „Липа“. „Ще построим нова детска градина с яслени групи и в кв. „Железник“, защото градът се разраства и това е положителен сигнал, че се развиваме в правилната посока“ – каза още той.

  original

  Кметът обсъди с участниците в срещата и темата с ускорено навлизащия изкуствен интелект. „Осигурили сме взаимодействие и работим с водеща компания в сектора. Децата трябва да придобиват умения в тази посока. Не веднъж съм казвал с гордост, че Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ предлага иновативни специалности. Завършващите имат отлична възможност да продължат висшето си образование в Тракийски университет в тези направления.

  Програмата на Живко Тодоров в сферата на образованието предвижда още да бъдат разширени SТЕМ кабинетите (Наука, Технология, Инженерство, Математика) в училищата, защото те дават възможност образованието да се основава на практиката. Към Астрономическата обсерватория „Юрий Гагарин“ ще се създаде Общински детски научен център. Ще има и общинска програма за стимулиране на деца с високи постижения от 1-ви до 12-и клас.

  original

  „Не на последно място ще спомена, че предвиждаме модернизиране на ученическото хранене с цел осигуряване на по-качествени и здравословни продукти. В тази връзка искам да споделя и един от основните ни ангажименти в сферата на здравеопазването – ще ремонтираме всички медицински кабинети в училищата и детските градини“ – каза още кметът на Стара Загора.

  Иван Поров обобщи всичко направено от Живко Тодоров и екипа му за голямото подобряване на условията в образователните институции в Стара Загора и обяви от името на Синдиката на българските учители в града подкрепата за четвърти мандат.

  Живко Тодоров получи книгата „Сърце“, с автор Виктория Бешлийска, с пожелание да продължава да работи със сърце.

  На местните изборите се гласува с № 7 в бюлетината за избора на Живко Тодоров за кмет на Стара Загора и за общински съветници от ГЕРБ.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  10 Comments

  1. Коментарът ми е, че инвестициите в образованието са от съществено значение за успешното развитие на нацията ни. Те могат да дадат перспективи на младите хора и да подготвят компетентна работна сила за бъдещето. Важно е и кметът на Стара Загора да има план за ускорено развитие, което ще допринесе за просперитета на града. Картината, представена в статията, подчертава значимостта на тези два аспекта.

  2. Страхотни новини! Инвестициите в образованието играят ключова роля за успешното развитие на нашата нация. Живко Тодоров и кметът на Стара Загора имат отлични предложения за ускорено развитие. Определено трябва да подкрепим идеите им. Снимката е впечатляваща и допълва интереса към публикацията.

  3. Това е статия за значението на инвестициите в образованието за развитието на нашия народ. Кметът на Стара Загора споделя своя план за ускорено развитие на областта. Снимката в статията показва Живко Тодоров и подчертава важността на инвестициите в образованието.

  4. Коментар: Интересно е да видим ангажимента на кмета на Стара Загора към ускореното развитие. Въвеждането на инвестиции в образованието е особено важно, защото дава перспективи за успешното развитие на нацията ни. Имаме нужда от образование, което отговаря на нуждите на икономиката и обществото ни.

  5. Страхотно! Инвестициите в образованието са основна част за успешното развитие на нашата нация. Също така, интересно е да научим повече за плана на кмета на Стара Загора за ускорено развитие. Изображението също е много добро и допринася към цялостното впечатление от публикацията.

  6. Кметът на Стара Загора и Живко Тодоров явно се грижат за развитието на образованието и нацията и са наясно, че инвестициите в тази сфера са от съществено значение. Изглежда, имат план за ускорено развитие и на града. Интересно е да видим какви ще бъдат перспективите за успешното развитие на Стара Загора и България като цяло.

  7. Стремежът за вложения в образованието и развитието на образователната система е от съществено значение за нашата нация. Само като имаме добре образовани хора, можем да постигнем успешно развитие и напредък. Представените идеи и планове на кмета на Стара Загора за ускорено развитие също звучат обещаващо. Такива инвестиции не само ще създадат по-добри условия за образование, но също така ще подобрят и икономическото положение на нашата нация.

  8. ветовете в образованието са от съществено значение за развитието на нашата нация. Трябва да се отдели повече внимание на инвестициите в тази сфера, за да се осигури успешното бъдеще на децата ни и на цялото общество. Кметът на Стара Загора е прав, че ускореното развитие е от съществено значение за просперитета на града и трябва да се подкрепят инициативи в тази посока.

  9. Много важно е да инвестираме в образованието на нашата нация, за да постигнем успешно развитие. Това се отнася за всички равнища на образованието – от начално до висше. Изглежда кметът на Стара Загора също осъзнава това и има план за ускореното развитие на града. Това е шанс за нас да се развиваме и да достигнем нови висоти.

  10. Перспективата за успешно развитие на нацията ни е тясно свързана с инвестициите в образованието. Кметът на Стара Загора представя своя план за ускорено развитие, което е много важно за нас. Имиджът на Живко Тодоров е подсилван от визуалното съдържание в статията.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here