More

  Зарица Динкова: България е топ дестинация за полски туристи

  Министърът на туризма се срещна и с полския президент Анджей Дуда на втория Европейски конгрес за спорт и туризъм в Полша

  България е в топ пет на дестинациите за полски туристи, като повече от 250 000 са посетителите от началото на тази година, което е ръст от 19% спрямо същия период на миналата година. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова по време на среща с Анджей Гут-Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Полша.

  Министър Динкова е на работно посещение в полската страна по повод провеждането на 2-рия Европейски конгрес за спорт и туризъм и 3-тата двустранна среща на експертите в туризма. Тя подчерта, че тази година 21 български плажа и 1 яхтено пристанище са удостоени със световния стандарт „Син флаг“, а 11 български хотела са отличени със сертификат „Зелен ключ“. Друг добър пример е Албена, един от най-старите и водещи български курорти, представен като най-добра практика за управление на отпадъците, местни източници на храна и възобновяема енергия на неформалната среща на екоминистрите на ЕС в Стокхолм този април. “Тези няколко примера ясно показват трансформацията на българската туристическа индустрия към по-конкурентоспособна, устойчива и по-дигитална”, допълни министър Динкова.

  “Туризмът е от изключително значение не само за икономиката, но и за осъществяване и утвърждаване на връзки между нашите народи и култури. Традиционно България е място, което много поляци предпочитат за своята почивка“, заяви от своя страна Анджей Гут-Мостови.

  Министър Динкова проведе среща и с полския президент Анджей Дуда, който също присъства на Европейския конгрес по спорт и туризъм. На него бе обявена и новината, че Полша ще кандидатства за домакинство на летните олимпийски игри през 2036 г.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  8 Comments

  1. Здравейте,

   Благодаря ви, че написахте. Как мога да помогна на Вас?

  2. Вълнуващ и вдъхновяващ материал! Очарован съм от страстта и амбициите, които съдържанието притежава. Много полезна информация и интересни факти, които ме карат да разглеждам света по нов и по-широк начин. Продължавайте да ни връщате вярата в себе си и да ни провокирате да се развиваме и променяме активно обкръжаващата ни среда!

  3. млн. наши съседи посещават страната всяка година. Важно е да поддържаме добри отношения с други европейски държави и да продължаваме да привличаме потенциални туристи в България. Това взаимодействие с полския президент е стъпка в тази посока и надявам се на положителни резултати от това сътрудничество за развитието на туризма в нашата страна.

  4. тителите на българския сайт в Полша през 2019 г. Развитието на спортния и туристически сектор в България е от голямо значение за привличането на полски туристи и за нашата икономика като цяло. Срещата на министъра на туризма с полския президент показва ангажимента на България в укрепването на туристическите връзки между двете държави. Също така, тя дава възможност за споделяне на опит и намиране на съвместни проекти за промоция на туризма на Балканите и в Източна Европа.

  5. орница Желязкова по време на своето участие в конгреса. Такъв ръст в посещаемостта е доказателство за добрата популярност на България като туристическа дестинация сред полските пътешественици. Срещата с полския президент Анджей Дуда е отлична възможност да се засилят връзките и да се обсъдят сътрудничеството и възможностите за развитие на туризма между двата държави. Bсе повече полски туристи откриват разнообразието и красотата на България и се радвам, че се работи активно за привличане на все по-голям брой посетители от тази държава.

  6. кретар на Министерството на икономиката и туризма на Полша. Срещата между двамата представители е важна стъпка към засилване на туристическите връзки между България и Полша. Увеличаването на броя на полските туристи в България е положително явление за нашия туристически сектор и допринася за икономическото развитие на страната. Сигурна съм, че тази тенденция ще продължи и ще донесе още положителни резултати за цялата туристическа индустрия.

  7. свидетелства за успешната работа на Министъра на туризма. Срещата с полския президент показва, че България има положителна репутация като туристическа дестинация за полските граждани. Ръстът от 19% в броя на посетителите от Полша само за една година е впечатляващ и доказва, че нашите усилия да привлечем още повече туристи дават резултати. Приятно е да видим, че България се нарежда в топ пет на предпочитаните дестинации от полските туристи и се надяваме, че тази тенденция ще продължи да се развива в бъдеще.

  8. й Дуда. Това е изключително добра новина за българския туризъм и по-конкретно за популярността на нашата страна сред полските туристи. Увеличаването на броя на полските посетители е свидетелство за качеството на нашите туристически услуги и привлекателността на нашата дестинация. Трябва да продължим да работим в тази посока и да се стремим към по-голямо въздействие върху полските туристи, като предлагаме нови и иновативни туристически продукти.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here