More

  Зарица Динкова: Сигурността, която гарантираме за чуждестранните ни туристи, е ключова

  Министърът на туризма беше на официално посещение на Испанската конфедерация на бизнес организациите

  Мадрид. „Следим с тревога и внимание случващото се в Израел, българското правителство своевременно предприе действия за сигурността на израелските туристи, намиращи се на наша територия. Това отношение е ключово за всички наши чуждестранни гости. България е сигурна туристическа дестинация.“ Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова по време на работна среща с директора на департамент „Международни връзки и сътрудничество“ Марта Бланко от Испанската конфедерация на бизнес организациите (CEOE) и нейните колеги в сферата на туризма.

  „Само със задълбочаване на сътрудничеството заедно в рамките на Шенген ще допринесем за повишаване на сигурността в рамките на съюза“, категорична беше министър Динкова.

  България се нарежда сред държавите с най-бързо възстановяване на входящия туризъм, допълни Динкова. „Страната ни има туристически потенциал, който не включва само море. Имаме уникални планини, останки от крепости от тракийско и римско време.“

  Огромен, но нереализиран докрай потенциал имат еко, приключенски, винено-кулинарен и голф туризъм, подчерта министър Динкова.

  Тя допълни, че България и Испания могат да си сътрудничат в редица сфери от взаимен интерес в областта на туризма. Марта Бланко прояви интерес и към Програмата за финансиране на черноморските общини, с която за първи път се прилага инструмент за партньорство с бизнеса, общините, туроператорите и летищата и се поемат решителни стъпки, за да се върне доверието за съвместна работа. „Виждам, че България и Испания имат общи предизвикателства в областта на дигитализацията, устойчивост на дестинацията и утвърждаването на туризма на двете страни като целогодишни дестинации.“, заяви Марта Бланко.

  На срещата присъства и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Испания Алексей Андреев.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. ии

   „Интересно е да видим как Министърът на туризма развива дипломатическите отношения с Испания и се стреми да привлече повече инвестиции и туристи в България. Важно е да установим солидни връзки с международни партньори и да се изгражда добро име за нашата страна като туристически дестинация.“

  2. вете на министъра на туризма изпъква не само с дипломатичната му посещение на Испанската конфедерация на бизнес организации, но и с ясната му ангажираност към безопасността и безпроблемното престояване на чуждестранните туристи в България. Такова отношение е от изключителна важност за развитието на туризма в нашата страна и за привличането на още повече гости. Благодарение на активността и предпазливостта на българското правителство, България продължава да бъде сигурна туристическа дестинация.

  3. на бизнес организациите. Похвално е, че министърът на туризма е отделила време да се срещне с представители на Испанската конфедерация на бизнес организациите и да обсъди важни теми като сигурността на туристите. Заявлението на г-жа Динкова, че България е сигурна туристическа дестинация, представлява важна реклама за нашата страна. Такива съобщения могат да привлекат повече туристи и да увеличат туристическите доходи. Важно е да продължим да работим усилено за подобряване на сигурността и к

  4. Трудно се отрича значимостта на сигурността за туристическия сектор и потребителите. Браздесването на Министърът на туризма в Испания и изявленията й за гарантиране на безопасността на израелските туристи подчертават ангажимента на България към туризма. В тази връзка, важните връзки между бизнес организации и правителството са от съществено значение за развитието на туристическия сектор в страната.

  5. Страхотно е да видим, че министърът на туризма е предприел действия за сигурността на израелските туристи в България. Този подход е от съществено значение за гостоприемството ни към чуждестранните посетители. България трябва да се позиционира като сигурна туристическа дестинация, за да привлича още повече туристи.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here