Кои ВиК услуги са неотложни?

Често използваме различни професионални услуги за ремонт и поддръжка на домакинството. Едни от най-разпространените услуги поради факта, че малко хора притежават тези технически умения са ВиК услугите, извършвани от квалифициран водопроводчик. Особено важно е домът ни да има надеждна водопроводна и канализационна система, за да нямаме проблеми и аварии. Но дори и това да е така, понякога се случва неочаквано да се сблъскаме с дадена ВиК повреда и да се наложи да ползваме професионални услуги за това. Трябва да можем да разграничаваме дребните повреди от сериозните такива, които не търпят отлагане. Когато знаем кои са те лесно ще можем да се ориентираме и да пристъпим към наемане на съответния специалист. Ето кога трябва да действаме бързо като вдигнем телефона и се обадим на опитен водопроводчик.

Течът е сред повредите у дома, с които шега не бива и трябва да им бъде обърнато внимание навреме. От малки капки той може бързо да се превърне в много голям проблем, който може да застраши дома ни с наводнение и куп други щети. Без значение къде се намира, като например на тоалетното казанче, батерията на кухненската мивка или в банята, или ако имаме спукана тръба, която тече, течът трябва да бъде спрян възможно най-бързо. От дразнещо китайско мъчение той лесно преминава в мащабна авария, с която не можем да се справим. Така че преди това да се случи трябва да повикаме майстор, който да отстрани този проблем, спасявайки ни от по-големи главоболия и сериозни разходи за ремонт.

Повреденият бойлер е друг случай във ВиК оборудването на дома, който не бива да бъде игнориран или отлаган. Дори и той да работи всяка нередност по него може да бъде опасна за потребителя. Така че, ако забележим, че електрическият бойлер капе, издава нетипични шумове, светлинният му индикатор примигва или не свети, или някакъв друг проблем, свързан с него, трябва да вземем бързи мерки. Не бива да го използваме в неизправно състояние, защото рискуваме сигурността си. Това, което трябва да сторим, е да повикаме водопроводчик или електротехник, който да му извърши необходимия ремонт.

Запушването също е от ВиК повредите, на които трябва да обърнем внимание. То може да се срещне при оборудване като мивка, вана, тоалетна, сифон в банята и т.н. Дори най-малките признаци за запушване не трябва да се пренебрегват, защото лесно могат да станат големи. Канализацията трябва да бъде чиста, за да нямаме сериозни грижи, затова запушванията трябва да се премахнат навреме от професионалист.