More

  Ваня Григорова каза от кого чака подкрепа

  В рамките на една година Столична община не е дала и един лев за нови книги в читалищата. Има редица читалища, чиито покриви текат. Не можем да очакваме нищо по-различно, когато ни управлява министър на финансите, за когото служителите в музеите са просто бърсачи на прах. Когато служителите в музеите и библиотеките протестират, те не блокират живота на столицата, те блокират културния живот. Такъв вече не се води масово, културата става елитарна.

  Това заяви Ваня Григорова пред Bulgaria ON AIR. Тя обърна внимание, че едва 55% от хората, които са я подкрепили на първия тур на 29 октомври, са подкрепили БСП на предходните парламентарни избори, а останалите 45% са подкрепили основно десни партии.

  „Посланията, посоката и целите, които поставям аз, се припознават от немалко софиянци. Мога ли на цената на компромис да опитвам да разширявам ветрилото? Категорично не. Всеки, който подкрепя манифеста, с който тръгнахме, е добре дошъл. Избирателите не са крепостни селяни и всеки може да реши сам за кого да гласува в неделя. Призовавам хората наистина да гласуват. Мълчаливото мнозинство няма как да не бъде подвластно на решенията, които ще се взимат в Столична община. Чакам подкрепа от софиянци, които не са крепостни селяни. Не разговаряме с партийни централи“, обясни Григорова.

  Кандидатът за кмет на София се надява от управляващата сглобка да не се чувстват стабилни в Столичната община. Според нея управляващите не зачитат Конституцията и законите. 

  „Как се управлява с 9 общински съветници? Може да се управлява и в малцинство, когато показваш какво трябва да се направи и убеждаваш гражданите защо трябва да се направи. Нека да не обезценяваме ролята на кмета. 9 общински съветници и един кмет е достатъчна сила да покаже коя е сглобката в СОС, която работи срещу интересите на софиянци. Тогава ще се наложи да дават обяснения на гражданите“, подчерта Григорова.

  Тя посочи, че се дават десетки милиони за почистване на София, но очевидно не се прилага ефективен контрол и столицата ни не става по-чиста. Григорова смята, че при определени обстоятелства може да бъдат развалени всички договори с частни фирми, които не си вършат работата – за почистване, озеленяване, осветление, водоснабдяване и канализация.

  „Задлъжнялостта на „Топлофикация-София“ е около 1,5 млрд. лв., огромната част от нея е заради увеличената част на природния газ. Дружеството не може да се оздрави без помощ от държавата. Концесионерът ще дойде, за да печели, което означава значително увеличение на цената на парно и топла вода“, алармира гостът. 

  Столичният кмет не може да стои настрана, когато се решават ключови национални въпроси. В момента Столична община е най-голямата агенция за недвижими имоти, това е поведение на търгаш, настоя още Григорова.

  Попитана дали вярва, че има политици на хранилка в „Лукойл“, тя отговори, че най-вероятно има такива. 

  „Лукойл“ е една затворена държава в държавата. Но когато като граждани ни е по-изгодно да ползваме този петрол, ние трябва да го ползваме“, каза Григорова.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. бщина обещава да построи нови училищни сгради във всички квартали на София. Това е инициатива, която заслужава похвала, тъй като качественото образование е от решаващо значение за развитието на нашите деца. Разполагането на нови и модерни учебни помещения в районите на живота им ще създаде по-добри условия за учене и развитие. Надяваме се, че обещанието ще бъде изпълнено в срок и че новите училищни сгради ще се превърнат в място на знания и възможности за всички деца в столицата.

  2. Това е напълно неприемливо! Книгите са основен източник на знания и културата, и е от съществено значение да се инвестира в тях. Столичната община трябва да осигури средства за добавяне на нови книги в читалищата, за да подкрепи развитието на образованието и четенето в града. Без такава подкрепа, нашите граждани могат да бъдат лишени от възможността да се развиват интелектуално и да насладят себе си с четенето на нови литературни произведения. Необходимо е да се обърне внимание на този проблем и да се предприемат действия за подобряване на ситуацията.

  3. нуващи читалища в София, които страдат от липса на актуална литература. Това е позорно за столицата на страната и подкопава вярата ни в учтивостта и подкрепата на общината към културата и образованието. Книгите са един от най-важните инструменти за развитие и просвета на хората и отсъствието им в читалищата е знак, че ни липсват приоритети и грижа за културата. Вярвам, че ще има повече честни и отговорни ръководители в Столична община, които ще се отнасят сериозно към подкрепата на читателството и ще осигурят достатъчно финансиране за нови книги в нашите читалища.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here