More

  Ултралиберален двойник на Елвис стана президент на Аржентина

  Ултралиберален двойник на Елвис стана президент на Аржентина | StandartNews.com

  Източник: Асошиейтед прес

  Ултралибералният икономист Хавиер Милей ще бъде следващият президент на Аржентина. Той спечели вчерашния втори тур на президентските избори с 55,95% срещу 44,04%, побеждавайки своя съперник, министъра на икономиката Серхио Маса, предаде Франс прес.

  Няколко минути по-рано Маса призна поражението си и обяви пред своите симпатизанти, събрали се в неговия предизборен щаб в Буенос Айрес, че Милей „е президентът, когото мнозинството аржентинци са избрали за следващите 4 години“. Маса, който излезе начело на първия тур на 22 октомври, допълни, че се е обадил на Милей да го поздрави и да му пожелае късмет.

  С победата на Милей страната ще се ориентира надясно на фона на недоволството от растящата инфлация и бедността. Инфлацията се покачи над 140%, а бедността се увеличи, докато Маса заемаше поста си.

  Милей, който се самоопределя като анархокапиталист, предлага да се намали ролята на държавата и да се овладее инфлацията, докато министърът, срещу когото той се бори, предупреди хората за отрицателните последици от подобна политика. Изборите принудиха мнозина да решат кого от двамата смятат за по-малкото зло, отбеляза Асошиейтед прес.

  Аржентина избра начело на страната да застане либертарианец, залагайки на аутсайдер с радикални възгледи за възстановяването на икономиката, страдаща от трицифрена инфлация, задаваща се рецесия и нарастваща бедност. Милей обещава шокова терапия. Плановете му включват закриване на централната банка, отказване от песото и драстично намаляване на разходите – потенциално болезнени реформи, които обаче се харесаха на избирателите, разгневени от икономическите неволи, посочи Ройтерс.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Публикацията ми изглежда интересна и внимателно планирана. Използването на елементи като ими дава възможност да приспособя изображението за различни размери на екрана. Също така, източникът на изображението ми изглежда надежден и информативен.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here