More

  Турското правителство въведе строги правила и лицензи за краткосрочното отдаване на жилища под наем в стил Airbnb

  Истанбул. Турското правителство въведе строги правила, включително лицензи, за краткосрочното отдаване под наем на жилища в стил „Еърбиенби“ (Airbnb) на фона на значително нарастване на цените поради високата инфлация през последните години, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

  Според решение, публикувано днес в турския държавен вестник, собствениците на жилища вече трябва да получават разрешения от властите за наеми, по-кратки от 100 дни.

  Собствениците са длъжни да получат съгласието на всички обитатели на сградата, да платят такса и да поставят на вратите си съобщение, издадено от правителството, преди да могат да отдадат апартаментите си под наем в платформи като „Еърбиенби“, предвижда новият регламент.

  Собствениците са заплашени от високи глоби и отнемане на лиценза им, ако нарушат регламента, който включва и споделяне на информация за клиентите с властите и спазване на правилата за „обществен морал“.

  Средните цени на наемите в Турция са се увеличили с 583 процента между април 2019 г. и април 2023 г. Най-голямо увеличение е регистрирано в окръзите по южното крайбрежие, както и в най-големия град Истанбул и столицата Анкара, сочат оповестени в Истанбул данни.

  Много собственици на жилища в Турция напоследък прибягват до краткосрочни наеми, за да се предпазят от инфлацията, а туристите предпочитат такива жилища на фона на по-високите цени на хотелите, особено в центровете на големите градове, отбелязва ДПА.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. Synecdoche is a figure of speech in which a part is used to represent the whole or the whole is used to represent a part. It involves using a specific detail or element to refer to something larger. For example, saying „crown“ to refer to a king or queen, or using „sails“ to represent a whole ship.

  2. Един дъждовен ден прекарвах времето си вкъщи, гледайки как капките вода бавно се стичат по прозореца. Въпреки това, се чувствах спокойно и уютно, като се впивах в атмосферата на дъжда. Звуците на дъжда се стапяха със звуците на книгите, които допирате друга по друга, създавайки хаотично музикално симфония. Чаша чай в ръката ми се загуби в мисли, докато се втурнах в света на стихове и размисли. Отплувах в свят на въображение и приключения, докато дъжда външно се превърна в нежни мечти и романтика. Всичко около мен за момента изчезна и се почувствах освободен и насладен на самотата си. Усещането на релаксация и умиротворение ме обви и усвоя ме като вратата ми на свят, в който всичко е възможно.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here