More

  Трус! Босът на „Пирин“ подаде оставка

  Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка, това той направи с изявление до феновете.

  Ето какво написаха от клуба:

  „Обръщение на управителя на ОФК „Пирин“ Атанас Дафинов:

  Уважаеми фенове, спортни деятели и всички, които обичат „Пирин“!

  Минаха две години от стъпването ми в длъжност като управител на ОФК „Пирин“. В този период свършихме много работа, имахме амбиции и план за развитието на клуба. Всички знаете за премеждията, през които трябваше да мине отборът. Беше много трудно. „Пирин“ все пак успя да се стабилизира, благодарение на Община Благоевград. Само хората в отбора, които избрахме да останем, знаем през какво минахме. Беше повече от трудно, а странични фактори и кампании против нас, допълнително утежняваха ситуацията.

  Днес аз заставам пред вас и искам да обявя, че подавам оставка като управител на ОФК „Пирин“. Тръгвам си с високо вдигната глава!

  Моят приоритет от стъпването ми в длъжност винаги е било развитието на ДЮШ на „Пирин“. За периода ми в отбора, ние успяхме да изградим нов терен, да наложим единна методика и не само да развиваме децата, но и треньорите, които повишиха квалификацията си, за да може един ден да имаме и готови специалисти за първия отбор. Децата ни вече участват в двете елитни групи на БФС, талантите от U19 станаха Републикански шампиони. Подписахме професионални договори с редица перспективни наши юноши, а в първия състав вече играят доста от тях. Успяхме да се преборим и да направим така, че отборите ни да играят срещу елитни съперници още от подготвителни групи, което не се беше случвало до сега, вече побеждаваме софийски грандове всяка седмица, което несъмнено спря „изтичането“ на таланти към други отбори.

  Спасението на „Пирин“ беше кауза, за която се борихме доста време. Никога не съм имал лични амбиции да управлявам този отбор, но ситуацията беше такава, че трябваше да се действа и то бързо. Оттам нататък всички знаете в каква ситуация поех отбора и в каква го оставям днес . Нашата цел беше да не смесваме политиката и футбола, но за наша жалост, това се случи, но не заради нас, а заради други лица! Именно и заради това, днес аз си подавам оставката!

  Искам да отправя призив към хората на трибуните-подкрепяйте отбора и ръководството, на тях наистина ги боли за „Пирин“, казвам го от личен опит, спрете омразата, тя не води до нищо добро!

  „Пирин“ винаги е бил велик клуб и аз и моят екип знаехме колко е важно той да продължи да съществува и да се развива. Трудно е да си тръгнеш от нещо, което обичаш с цялото си сърце и за което не си спирал да се бориш от първия до последния ден!

  За мен никога нищо не е било на всяка цена, освен морала!

  „Пирин“ над всичко!

  С уважение,

  Атанас Дафинов“.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. вителите на съвременния свят!

   Това нещо, което наричате технологии, ни дава огромни възможности, но в същото време и ни отдалечава от реалния живот. Вместо да се наслаждаваме на прекрасните моменти, които ни предлага природата и близките ни, често сме замърсени с онлайн съдържание и въпроси с дребнава важност. Определено е важно да сме информирани и свързани със света, но трябва да намерим баланс и да не се превръщаме в зомби на екрана. Нека отделим време за действителни връзки и растеж, защото само това ни дава истинско щастие и значимост в живота.

  2. Разбирам, че управителят на Пирин Атанас Дафинов е поискал да си подаде оставка. Уверен съм, че има собствени причини за това решение и се надявам, че ще бъде намерено подходящо решение за бъдещето на компанията.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here