More

  Топ експерт с голям удар по минималната заплата!

  Важен синдикалист даде нов коментар за минималната работна заплата у нас.

  Минималната работна заплата от 933 лв. е малка.Премиерът Денков и финансовият министър Василев  обещаха, че ще има реален ръст на доходите от поне 5/100.

  Има и някои добри новини по отношение на пенсионната система и държавното-обществено осигуряване. От 3 на 2 дни се намалява ангажираността на работодателите за изплащане на болничните.

  Но нямаше конкретика в числа, за да е ясно дали вървим към повишаване стандарта на живот. Това каза Атанас Кацарчев, главен икономист в КТ „Подкрепа“, по Нова нюз.

  Планираната инфлация е около 4,8%, каза той. България е поела ангажимент да изравни жизненият стандарт с този в Европейския сили за определен период от време, въпросът е, обаче, за колко време, подчерта експертът.

  „Това, което прави впечатление, че брутният вътрешен продукт е над 200 млрд. В същото време, относителният дял на приходите намалява, което също буди въпроса „Защо“? Би трябвало при равни други условия, ако брутният вътрешен продукт расте, относителния дял на приходите да се запазва към този брутен вътрешен продукт. Естествено, ако няма големи данъчни или други облекчения“, каза Кацарчев.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here