През нощта срещу четвъртък от запад облачността ще започне да се вплътнява и след полунощ над цялата страна ще се задържи предимно облачно. Ще започнат валежи от дъжд над Западна и Северозападна България. В Предбалкана и крайните северозападни райони са възможни и заледявания! Бъдете внимателни в сутрешните и вечерни часове. 

Очакваните минимални температури над цялата страна ще се повишат. Термометърът ще показва стойности между минус 1°С и плюс 3°С. Малко по-ниски в затворените котловинни полета – до минус 3-2°С. Сутрин ще има условия и за намалена видимост, над крайните северозападни райони, котловинните полета и Горнотракийската низина.

През деня в четвъртък, времето ще се задържи с разкъсана облачност, прогнозаират от „Метео Балканс“. Очакват се и валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Северно по планинските склонове – до умерен. Очакваните максимални температури ще са между плюс 11-15°С. По-ниски до 3-5°С, се очакват в районите неподатливи на южния вятър, като там времето ще е мъгливо. 

Вижте всички актуални новини от StandartNews.bg