More

  tbi monetary institution внедри над 150 софтуерни робота в бекофис процесите си

  Броят на внедрените RPA (софтуерни роботи) в бизнес процесите на tbi bank надвиши 150, като с това банката се доказа като ранен приемник и лидер във въвеждането на иновации в такъв мащаб. Challenger банката започна технологичната интерграция през 2015 г. с основната цел да улесни работата на служителите си и живота на клиентите си. Десетки монитори с вградени софтуери предоставят статус и следят различни критични процеси, за да могат съответните отдели да реагират незабавно на възникнали проблеми или потенциални рискове както във вътрешни процеси, така и при тези с клиентите на банката. Digital Boards мониторите са не просто екрани, които визуализират обобщена информация, а изцяло оперативни екрани. Те индикират за всяко неуспешно плащане на клиент, например, като предоставят мигновено цялата нужна информация за проблема, така че да може да се направи незабавна връзка с клиента за разрешаването му.

  original

  След интегрирането на RPA в различни дейности, банката намали значително документооборота с повече от 60% спрямо 2022 г. и го сведе до 19%. Тези автоматизации са пряко свързани с устойчивостта и отговорното корпоративно управление, към което tbi се стреми. Това е и една от основните ESG цели на организацията, чрез които се стреми да отговори на все по-нарастващите изисквания на регулаторите и обществото по отношение на устойчивостта.

  Наред с това, чрез софтуерните роботи банката подобрява и клиентско преживяване, тъй като  когато рутинните процеси се автоматизират, клиентите получават по-бързи и ефективни услуги.

  Динамиката на промените в банковия и финтех сектор е изключително висока. За да останем актуални и конкурентоспособни в тази променлива среда, ние избираме да бъдем ранни приемници на нови, вече съществуващи технологии, като така си осигуряваме бърза и лесна адаптация. Затова и залагаме на стратегия, водена от желанието ни постоянно да се усъвършенстваме. От една страна, по отношение на дигиталните ни продукти и услуги, като безплатното ни мобилно приложение tbi bank app. От друга страна – да внедряваме технологии във вътрешните процеси на банката, така че да сведем до минимум „ръчната“ обработка на документи и нуждата от човешка намеса в процеси, които могат да се автоматизират.“ – казва Николай Спасов, изпълнителен директор на tbi bank с фокус върху вътрешната банкова система, операциите и дигитализацията.

  Роботизираната автоматизация на процеси (RPA), известна още като софтуерна роботика, използва технологии за автоматизация, за да имитира бекофис задачи на служители, като извличане на данни, попълване на формуляри, преместване на файлове и т.н. Тя комбинира API и взаимодействия с потребителски интерфейс (UI), за да интегрира и изпълнява повтарящи се задачи между корпоративни и продуктивни приложения. Тази форма на автоматизация използва базиран на правила софтуер за извършване на дейности на бизнес процеси в голям обем, освобождавайки човешки ресурси за приоритизиране на по-сложни задачи. RPA позволява на IT директорите и други лица, вземащи решения, да ускорят своите усилия за дигитална трансформация и да генерират по-висока възвръщаемост на инвестициите (ROI) от своите екипи.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  6 Comments

  1. да използва RPA технологията още през 2017 година и оттогава тя става все по-ефективна и широко използвана. Това е отличен пример за това как иновациите могат да променят банковия сектор и да подобрят процесите в него. Внедряването на софтуерни роботи дава възможност за автоматизация на задачи и по-голяма ефективност, което в крайна сметка води до по-добро обслужване на клиентите. Много впечатляващо постижение от страна на тби банк.

  2. Браво на tbi bank за успешното внедряване на RPA в бизнес процесите си! Това доказва, че банката е на висока технологична ниво и е предвиждаща иновациите в сектора. Очевидно технологичното развитие е основна цел на банката, като ги стимулира да предоставят по-добра услуга и превъзходно клиентско обслужване. Внедряването на RPA ще намали времето за изпълнение на задачи и ще улесни работата на служителите, което е много полезно за бизнеса и клиентите на банката.

  3. орингови роботи вече работят в банката и значително подобряват ефективността и качеството на процесите. Отличаваме се с иновативен подход и усилията ни за автоматизация на операциите ни са очевидни. Тби банк продължава да бъде водещ играч във внедряването на нови технологии и се надяваме, че това ще доведе до по-добри услуги и оптимизирано клиентско обслужване.

  4. елаещите им клиенти. RPA (софтуерни роботи) играят ключова роля в постигането на тази цел, като автоматизират рутинните задачи и осигуряват по-ефективна работа. Това е пример за успешно иновационно решение, което помага на банката да се утвърди като модерна и напреднала организация. Bravo на tbi bank за ангажимента и постигнатите резултати!

  5. и да подобри ефективността и точността на бизнес процесите си. В днешно време, когато автоматизацията играе все по-голяма роля във всички сфери на икономиката, tbi банк явно е винаги била на върха на тенденциите. Внедряването на RPA не само помага на банката да постигне по-голяма ефективност и точност, но също така подобрява клиентското обслужване и създава условия за бързо и лесно извършване на банкови операции. Това е ярък пример за успешно иновационно решение, което приноси и на компанията, и на клиентите й. Поздравления на tbi банк за постигнатото и надявам се, че ще продължи да бъде водеща в банковия сектор и в бъдеще.

  6. чни параметри в бизнес процесите на tbi bank, което гарантира ефективност и намаляване на грешките. Влизането в света на RPA беше голямо предизвикателство за банката, но успешното имплементиране на тези софтуерни роботи я превърна в водещ играч в банковия сектор. Това е невероятно постижение, което доказва ангажимента на tbi bank към иновациите и постоянното развитие в своите услуги.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here