More

  Станимир Илчев: Резултатът ще се промени и това вече започва

  „Изборите са в историята. Резултатът ни е незначителен. Но в сравнение с какво? След цели години в обществения фризер (десет с кратки епизодични изключения), след хиляди ехидни припомняния на уж големи грехове, след бягствата на „наши“ към еничарския корпус на съвременния български халифат – НДСВ пак се появи, проговори и се поизправи.

  Не се взирайте в резултата. В него няма особен смисъл. Важно е, че във всяка област има гласове за нас, чисти и смели гласове. Резултатът ще се промени и това вече започва. Сега има горчивина, няма униние. Зад нас са 22 години. Все едно е било вчера. Нека ветераните ги разкажат, на децата си, на внуците. Нека призовем българите да не се отказват от онова трудно занятие – отсяването на зърното от плявата.

  На 6 април 2001 година царя заяви от Врана:

  „Скъпи мои съотечественици, този ден е повратен в моя живот. В продължение на десетки години страдах, както и вие, по неосъществената ни съдба. Но никога не съм губил вярата в една свободна и силна България“.

  Царят е жив. Врана е там. Ние сме тук. Мисията на НДСВ в България е като мисията на българите в Северна Македония – немногобройни засега, но упорити, неизтребими, посветени.

  Горчивината е разбираема. Унинието е недопустимо.“

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here