18.8 C
София
More

  Ситуацията ескалира! САЩ подготвя самолетите

  Ситуацията в Близкия изток ескалира, след като Съединените щати разполагат шест самолета за зареждане с гориво в региона на фона на възможна интензивна въздушна кампания, за която се смята, че е насочена срещу Иран. 

  Това развитие идва на фона на съобщенията, че иранците са заловили австралийски танкер в Персийския залив.

  Експертите смятат, че подобна стъпка от страна на САЩ е ключово условие за започване на мащабна военна операция. Като се има предвид сегашното състояние на нещата, основната цел вероятно ще бъде Иран, тъй като няма други потенциални противници, които да изискват такава мащабна операция в региона.

  Ситуацията е изключително напрегната: двете страни са на ръба на пряк военен конфликт, всяка от тях се опитва да запази контрол, без да преминава границата на открития конфликт.

  Въпреки това, последните действия показват възможен край на тази фаза на конфронтацията.

  Иран от своя страна също привежда въоръжените си сили в повишена бойна готовност, особено силите за противовъздушна отбрана, в подготовка за евентуални удари. 

  Според някои оценки военните действия може да започнат още във вторник вечерта. 

  Тези събития могат да се превърнат в „най-важното решение“ от президентството на Джо Байдън, което значително ще повлияе на международната ситуация и сигурността в региона.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  4.4/5 - (46 votes)

  Последни публикации

  Свързани публикации