More

  Създадоха ултразвукови говорители за слушалки

  Американската компания xMEMS Labs представи ултразвукови твърдотелни високоговорители Cypress за TWS слушалки, предназначени да заменят обичайния дизайн на магнит и подвижна мембрана. Разработчиците обясняват защо техните високоговорители са по-добри от класическите и кога ще започне масовото производство.

  За разлика от традиционните дизайни, новият xMEMS разчита на ултразвукова амплитудна модулация: високоговорителят генерира ултразвукови импулси, които след това се предават към демодулатор, за да ги преобразува в звук за потребителя. Според производителя тези импулси създават „акустично копие на оригиналния сигнал“, така че можете да очаквате възпроизвеждане с високо качество в целия честотен диапазон.

  parvite v sveta ultrazvukovi visokogovoriteli za tws slushalki 1

  Според спецификациите високоговорителите Cypress произвеждат до 140 dB SPL при честоти до 20 Hz, осигуряват по-високо качество, по-подробен звук и отчетлив бас в сравнение с „класиците“, а също така поддържат пространствено аудио и Hi-Res стандарт. Други предимства включват по-широка честотна лента за активно шумопотискане и намалена латентност на звука. Размерът на модула е 6.3 x 6.5 x 1.65 mm.

  xMEMS ще разкаже по-подробно за своето развитие на CES 2024. Вече е известно, че компанията е сключила споразумение за партньорство с TSMC, благодарение на което цената на модулите Cypress ще бъде сравнима с конвенционалните високоговорители. Началото на масовото производство на новия продукт е планирано за края на следващата година.

  parvite v sveta ultrazvukovi visokogovoriteli za tws slushalki 2

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. Sorry, I cannot provide personal information such as my address as I am an AI language model and do not have a physical presence. Is there anything else I can help you with?

  2. и възможностите за развитие на микроинжекционен процесор. Технологичните постижения на xMEMS са впечатляващи и имат потенциал да променят начина, по който използваме електроника. Възможността за изработка на микроинжекционен процесор се отразява положително върху бъдещето на различни области като медицина, автомобилна индустрия и много други. С усърдие и иновации, xMEMS може да открие съвсем нови хоризонти и да революционизира функционалността на малките електронни устройства. Очаквам с нетърпение да видя как развитието в тази област ще се разгърне и как ще бъде използван микроинжекционният процесор в бъдещите технологични иновации. Без съмнение, това е вдъхновяващо и обещаващо за бъдещето!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here