More

  Румен Драганов: Добрите къщи за гости са резервирани още от миналата Нова година

  София. Къщите за гости са хит през зимата, защото дават приятна атмосфера. Особено по Коледа и Нова година те са предварително ангажирани още от миналата Нова година. Това включва както малките семейни хотели, така и семейните вили. Краят на ноември е късно време, за да резервираме почивката си по празниците на тези места, смята Румен Драганов. Той гостува в предаването „Денят на Фокус“ по Радио „Фокус“. „Най-добрите отдавна са заети“, категоричен е Драганов. „Туристите, които сега се сещат да правят резервации за Коледа и 31 декември, могат да намерят единствено добри места около тоалетната – не и край дансинга“.

  Според него, зимният сезон не трябва да се свързва само със ските и снега. „Миналата година на Великден имаше снежна покривка, но курортите затвориха. Следователно пак може да има ски и без толкова сняг. Очакваме над 1,7 млн чуждестранни посетители този сезон и два пъти толкова българи, които да пътуват през зимата. На първо място това са посещения на близки и роднини по празниците, на второ- СПА туризъм, на трето- културен туризъм. След силен зимен сезон следват силен пролетен и летен сезон – ние сме целогодишна туристическа дестинация“, очерта картината на туризма в България Драганов.

  Планината не е само ски. Зимният сезон започва в Банско на 15 декември, но на Пампорово започва на 1 декември. Културният туризъм в градска среда, както и уелнес туризмът пък, нямат срок – те не спират, напомни той. „Цените са ниски – когато цените са високи, можеш да си купиш каквото искаш, защото нямаш конкуренция като клиент – другите не могат да си го позволят. В нашите зимни курорти нямаме места – това значи, че цените са достъпни“, категоричен е Драганов.

  При нас има много голяма честота на посещенията на българи в български курорти целогодишно. „Няма как да отидете до Италия, където се твърди, че има евтини предложения, 23 пъти, а в България можете. Дори и офертите за 4000 лв на вечер за празничните дни са разпродадени“, категоричен е Румен Драганов.

  „Наблягането на ските като най-важната, основна точка в зимния сезон се дължи на функционална неграмотност. Защо си затваряме очите пред минералните извори с над 40 дестинации, прекрасни балнеохотели, които са пълни всеки уикенд – това малко ли е? Туристите разглеждат исторически забележителни. Бизнес туризмът също ползва хотели, оставя пари в местната икономика“, смята още Румен Драганов.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. търсят уютни и топли места, в които да прекарат зимната почивка. Къщите за гости предлагат това и още много повече, като добра храна, комфортни стаи и персонал, готов да посрещне гостите с усмивка. Резервациите за Коледа и Нова година се правят много по-рано, защото все повече хора се насочват към тях. Този вид настаняване е идеален за семействата, които искат да прекарат качествено време заедно. Не съм изненадан, че най-добрите къщи за гости се резервират бързо, защото ни предлагат не само зимна почивка, но и възможност да се насладим на празничната атмосфера на София.

  2. в>Нямам думи да опиша красотата и разнообразието, които се крият в София. Градът е изпълнен с история, култура и приказни гледки. Всеки ъгъл разкрива ново откритие – от историческите забележителности до модерните клубове и ресторанти. Неизбежно е да се влюбиш в София и нейните съкровища.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here