More

  Решението. Какво да направите, ако ви се счупи ключът в ключалката

  Проблемите с ключовете и вратите обикновено се случват за зла беда, точно когато най-много бързате. Резките движения, трескавото бутане на ключа в ключалката и опитът да го извадите възможно най-бързо, свързани с времето, което ви притиска, могат да доведат до неприятен и нежелан сценарий – част от ключа остава в ръцете ви, а другата – в ключалката, като вие се оказвате заключени вътре в дома си или пък извън него, но без възможност да тръгнете където и да е, тъй като ключът ви е счупен и пред вас има огромен проблем.

  Ако имате късмета в ръцете ви да има телефон в този момент, то първата ви мисъл е да се обадите на приятел, а втората – на ключар. Приятелите са очаквана подкрепа в тези трудни и притеснителни житейски ситуации, но не е сигурно, че знаят как да ви помогнат със счупения ключ. Ключарят би действал бързо и професионално, но коства средства от бюджета ви, необходимо е да откриете свободен професионалист и да изчакате пристигането му. Нямате време или излишни средства? Опитайте да се справите сами, ако ви се счупи ключът в ключалката, преди да заделите от бюджета си за ключар.

  Полезни идеи и топ съвети как да постъпите, ако ви се счупи ключът в ключалката

  1.Ако имате късмета част от ключа да стърчи извън ключалката, пробвайте да го издърпате с… пинсета. Клещите са по-подходящи, но се обзалагаме, че нямате такива в дамската си чанта, ако сте пред вратата на жилището си, а не вътре в него. Ако не стърчи, определено задачата ви се усложнява. Необходим ви е лубрикант, който да улесни ваденето на ключа. Може да използвате всичко, което има подобна консистенция и омазнява. Да, онзи бляскав и лъзгав гланц за устни ще ви свърши чудена работа. Още по-добре, ако имате под ръка спрей с маслена консистенция, тъй като ще ви е трудно, а понякога невъзможно, да намажете вътре в ключалката счупената част, докато със спрея този проблем отпада – впръсквате с лекота и съдържанието отива там, където е нужно.

  2.Ако сте още по-голям късметлия и ключът ви е от метал, който би бил привлечен от магнит, потърсете най-силния такъв в дома ви и действайте, като приближите въпросния магнит към ключалката. Естествено това няма как да ви помогне, ако сте извън жилището в близост не се намират магнити – от приятел, съседи или в търговската мрежа

  3.Най-добрият вариант е вече да сте преживели подобна неприятна и стресираща ситуация и да сте подготвена с малък комплект за вадене на счупени ключове в дамската чанта. Подобни комплекти не заемат място, леки са и евтини. Те вървят заедно с инструкции как и какво да направите, така че няма да се чудите, да допуснете грешка или да се правите на касоразбивач. Ако нямате подобен комплект, може да се опитате да наподобите куките в него и да използвате тел, клечка за зъби или фибата от косата си, за да извадите парчето, заседнало вътре в ключалката.  Само действайте умно, бавно и внимателно, за да не постигнете обратен ефект – да вкарате още по-навътре остатъка от ключа.

  4.Използвайте интернет не само за клюки и социални мрежи. Там ще откриете както снимки, така и още по-полезните клипове, показващи нагледно как да действате, ако ви се счупи ключът в ключалката. По-лесно е да го видите и повторите като действия, отколкото да се опитвате да гадаете по текстово описание.

  Нищо от посочените не решава проблема? Преминете към опция 1 – ключар, за да не повредите бравата или ключалката и да не се стигне до по-сериозен проблем, изискващ по-сериозен разход на средства и повече време.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. . Без изключение всеки от нас е изпитвал безпричинна паника, когато си осъзнава, че е загубил ключовете си или не може да отключи вратата на важния събитие. Това нещастие ни наваля като камък в най-неподходящия момент. Всички преживяваме изненадващи и неприятни ситуации, свързани с ключове и врати, но в крайна сметка трябва да запазим спокойствие и търсим решения. Понякога най-доброто, което можем да направим, е да намерим професионалист, който да ни помогне. Така ще се избегне загуба на време и ще бъде намерено бързо и ефективно решение. Нека не се безпокоим без нужда и да следим ключовете си отблизо, за да се предпазим от ненужни ситуации.

  2. да отключите вратата на колата в пълна тъмнина – всичко това може да остави следи. Затова е важно да имате при себе си резервни ключове и да ги съхранявате на безопасно място. Важно е да се погрижите и за редовната поддръжка на ключалките и вратите на автомобила си, за да избегнете евентуални неудобства и неочаквани разходи. Запазете спокойствие и бъдете внимателни при отключване на вратите с ключ.

  3. ча може да предизвикат счупване на ключа или блокиране на вратата. Затова е важно да се грижите за вратите и ключовете си, редовно да ги поддържате и да ги прехвърляте с внимание. В случай на увредена врата или загубен ключ, най-добре е да потърсите професионалисти, които ще ви помогнат да решите проблема по безопасен начин и да възстановят сигурността на вашия дом или офис. Помнете – безопасността никога не трябва да бъде пренебрегвана!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here