More

  Проф. Костадинова: Нашата мисия е с обучения, комуникация и партньорства да привлечем повече млади хора да изберат за кариера СПА и Медикъл/СПА индустрията

  Карлови Вари. Обучение, комуникация и нови партньорства. Това са трите акцента, които маркира проф. Тодорка Костадинова – зам.-ректор на Медицинския университет във Варна и член на Борда на директорите на Европейската асоциация по здравен мениджмънт в Брюксел, по време на своята презентация „Новите партньорства и възможности за работа със заинтересованите страни“ на 27-ия конгрес на Европейската СПА асоциация в Карлови Вари.

  „Трябва да сме заедно в мисията си повече млади хора да се ориентират за кариерно развитие в областта на СПА и Медикъл/СПА. Необходимо е да направим връзката между организациите, които се занимават изцяло със здравеопазване, с университетите, които обучават медицинските специалисти, със СПА организациите – примерно като БУБСПА, ЕСПА или конкретно бизнес организациите, които предоставят тези услуги. Тук говорим за начина, по който трябва да осъществяваме комуникацията помежду си, за да работим с младите хора от гледна точка на медицинските специалисти. Важно е как да работим заедно с нашите колеги в такива кариерни центрове, които да подготвят и покажат на бъдещите млади лекари, медицински сестри, рехабилитатори, кинезитерапевти и др., какво би било тяхното работно място, ако се ориентират към СПА и Медикъл/СПА“, каза проф. Костадинова.

  Започна конгресът на Европейската СПА асоциация (снимки)

  Тя посочи, че в Европейската асоциация по здравен мениджмънт са се заели да промотират и да свържат колегите си в СПА областта с колегите, които работят в сектора по здравеопазване. Костадинова представи предизвикателставата, които стоят както пред лидерите, така и пред тези, които обучават или предоставят услуги – как да намерят общата точка и начин на работа, за да постигнат тази комплексна и много полезна цел, която може да реши недостига на кадрите в областта.

  137 души се събраха в Карлови Вари за рекорд за най-много хора, пиещи лековита минерална вода едновременно

  Експертът запозна присъстващите с проект, в който участват почти всички европейски страни. „Той е за подготовката и тренинг програми за едно по-високо ниво – в рамките на дигитализацията, в рамките на зелените политики – всички модерни теми, които днес разглеждаме, те са за хората, които работят в здравеопазването и тук даваме ноу хау, една възможност да ги направим в областта на туризма – в СПА и Медикъл/СПА. Това ще бъде една изключително добра възможност и всички да говорят на един език. Този проект продължава до края на 2025/2026 г. и ще завърши с публикуване на стратегия на европейско ниво за новите умения, знания и компетентности, които са нужни в здравеопазването. Ние ще го направим с колегите от ЕСПА и другите СПА асоциации за туризма и най-вече за СПА и Медикъл/СПА областта“, добави проф. Костадинова.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  7 Comments

  1. ежду секторите и как можем да създаваме нови партньорства, които да предоставят възможности за работа на младите хора. Професор Костадинова поставя акцент върху значимостта на обучението и комуникацията за успешното функциониране на здравните и СПА организации. Това е важна тема, която заслужава внимание и представлява възможност за развитие на бранша и постигане на по-добри резултати в здравното мениджмънт.

  2. кации, видеоматериали, живий музикален предаване и качествено изграден мерчандайзинг – всичко това притежава тази публикация. Възхищавам се от добрата организация и разнообразието на предлаганите услуги. Препоръчвам да я следите, ако сте фен на Карлови Вари или просто търсите качествено обучение и интересни събития.

  3. сахарни боардекси представени в различни цветове и форми. Прекрасно приложение за създаване на оригинални и креативни декорации и събития. Получих си идеи за използването на боардексите в украсата на моя дом и ще ги опитам незабавно. Благодаря за вдъхновението!“

  4. тдавна и мистериозна дестинация, която отдавна ме вълнуваше. Неочаквано се оказа, че градът превишава очакванията ми. От улиците с минерални извори и широки булеварди до великолепните бани и историческите забележителности – Карлови Вари предостави наситено и незабравимо преживяване. Препоръчвам посещението в града на лечебните води на всеки, който търси спокойствие и красота.

  5. Карлови Вари е едно от най-красивите места, които съм посетил. Там има много възможности за обучение и комуникация, но също така и за релаксация и отдих. Прекрасната природа и минералните извори правят града идеално място за възстановяване на тялото и душата.

  6. Красив град спрян във времето, който обещава релакс и спокойствие. Можеш да се насладиш на топлите минерални извори и да се изгубиш в прекрасната природа. Аз нямам търпение да посетя Карлови Вари и да се потопя в атмосферата на този уникален град.

  7. Прекрасна публикация за Карлови Вари! Изглежда съдържанието е едновременно информативно и впечатляващо. Има нещо магично в това място, което привлича и впечатлява всеки посетител. С удоволствие бих поминал няколко дни в Карлови Вари и се надявам скоро да имам възможността да го направя.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here