More

  МТ: Приходите от входящ туризъм за периода юни-юли 2023 г. са над 1,7 млрд. лева

  Св. св. Константин и Елена. По официални данни на БНБ приходите от входящ туризъм за периода юни -юли 2023 г. са над 1,7 млрд. лв., което е увеличение с 18% спрямо същия период на 2022 г. Това съобщиха от Министерството на туризма на откриването на туристическото изложение “Дестинация Варна”, което е партньор на форума.  По официални данни на НСИ за периода юни-юли 2023 г. има ръст на туристите с около 12% спрямо същия период на 2022 г., а увеличението спрямо същия период на 2019 г. е с около 4%.

  Официално откриха седмото издание на туристическото експо „Дестинация Варна“

  В поздравителния си адрес министърът на туризма Зарица Динкова отбелязва към организаторите на експото, че Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите – регионална структура на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, през годините е изградила своя авторитет с последователната си и устойчива политика, подпомагайки развитието на хотелиерството и ресторантьорството в региона на Варна. 

  “Вярвам, че няма друг път за успешното развитие на туристическия продукт на България, освен опазването и използването на ресурсите по възможно най-добрия начин,  непрекъснатото повишаване на качеството, внедряване на иновации и най-добрите световни практики в областта, придържане към политика на устойчиво развитие, стремеж към все по-добро представяне и все по-активни и целенасочени маркетингови дейности”, допълва министърът.

  “В период на безпрецедентни за България, региона и света кризи като пандемията, войната в Украйна и последвалата икономическа криза, инфлацията на стоки, услуги и енергоизточници – българският туризъм успя да устои. Туристическия бизнес не престана да работи, въпреки множеството затруднения и предизвикателства, намери онези бизнес модели, които му позволиха да остане устойчив стълб в туристическата екосистемаМинистерството на туризма високо цени способността на бранша да задържи вниманието на българския и чуждестранния турист в тези предизвикателни времена. А доказателството за това са и резултатите към момента от настоящия сезон”, добавя Динкова.

  От МТ припомнят за трудното начало на сезона и отбелязват, че през юли 2023 г. е била отчетена добра заетост на леглата в най-големите ни курортни комплекси к.к. Слънчев бряг 83%, а в к.к. Златни пясъци 73%.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  11 Comments

  1. Заглавието на публикацията изтъква положителните тенденции в туризма на Св. св. Константин и Елена и Дестинация Варна. Ръстът на приходите и на броя туристи е доказателство за успешното развитие на туристическия сектор в региона. Адресът на министъра на туризма подчертава значимостта на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и нейната роля в развитието на хотелиерството и ресторантьорството в района.

  2. я България”. Статистиката показва, че туризмът в Св. св. Константин и Елена продължава да привлича все повече посетители и да генерира значителни икономически приходи за страната. Това е добра новина за нашата туристическа индустрия и доказва, че нашите курорти имат голям потенциал за развитие и привличане на гостите от цял свят. Нужно е да се инвестира в развитието на инфраструктурата и предоставянето на качествени услуги, за да продължи този положителен тренд и да се увеличат приходите от туризма още повече.

  3. Невероятно стигат нашите приходи от входящ туризъм за периода юни – юли 2023 г.! Увеличението с 18% спрямо същия период на предходната година е впечатляващо. То показва, че България все по-много привлича туристи и се утвърждава като важна дестинация за почивка и развлечение. Това със сигурност е добра новина за нашата икономика и туристическия сектор. Браво на Министерството на туризма и на Дестинация Варна за успешното си участие в туристическото изложение!

  4. изключително положителна новина за Св. св. Константин и Елена. Увеличението с 18% на приходите от входящ туризъм е огромен успех, който отразява интензивния интерес към тази прекрасна дестинация. Това е доказателство за качеството на услугите и атракциите, предлагани на посетителите, което ни прави горди и ни стимулира да инвестираме още повече в туристическото развитие на региона.

  5. Показателите за туризма в Св. св. Константин и Елена са впечатляващи! Увеличението с 18% спрямо миналата година е впечатляващо постижение. Това показва, че градът е привлекателен за отдих и почивка, както за български, така и за чуждестранни туристи. Приходите от туризма са съществена част от икономиката и се надявам, че ще продължат да растат в бъдеще.

  6. Огромно увеличение на приходите от входящ туризъм за Св. св. Константин и Елена през юни-юли 2023! Това е отлична новина за нашата туристическа индустрия и икономика като цяло. Увеличението от 18% спрямо миналата година показва, че нашата дестинация непрестанно се привлича все повече и повече посетители. Това е резултат от усилията на Министерството на туризма и на туристическия сектор като цяло. Нека продължим да инвестираме в развитието на туризма в Св. св. Константин и Елена и да привличаме още повече туристи в бъдеще!

  7. иални данни на БНБ, Свети Константин и Елена единствената дестинация в България, която успява да привлича все повече туристи и да увеличава приходите от туризъм. Това е много добра новина за нашия туристически сектор, който беше сериозно засегнат през последните две години. Надявам се, че този положителен тренд ще продължи и в бъдеще и ще помогне за развитието на цялата страна.

  8. Св. св. Константин и Елена”. Този растеж в приходите от входящ туризъм е много обещаващ за бъдещето на туризма в България. Той показва, че страната ни продължава да привлича все повече и повече туристи, което е добра новина за икономиката ни. В смущаващо време, като период на пандемията, това увеличение е по-допечатливо и ни дава надежда за бързо възстановяване и развитие на туризма. Пожелавам успех на сектора и нека продължаваме да работим усилено за привличане на още повече туристи в България.

  9. изма. Публикацията дава положителна информация за развитието на туризма в Св. св. Константин и Елена. Увеличението от 18% на приходите е впечатляващо и показва растежа на интереса към тази дестинация. Това е добра новина за общността и за икономиката на региона, като подчертава значимостта на вложенията в туризма. Надявам се, че този растеж ще продължи и в бъдеще, като привлича все повече туристи и потенциални инвеститори.

  10. Това е чудесна новина за България! Радвам се, че входящият туризъм продължава да се развива и приходите ни от него са нараснали с 18% спрямо миналата година. Това показва, че като туристическа дестинация, Св. св. Константин и Елена стават все по-популярни и интересни за посетители от цял свят. Надявам се, че тази тенденция ще продължи и нататък, като ще видим още повече засилена подкрепа и инвестиции в туризма, което ще помогне за развитието на нашата страна и подобряването на жизнения стандарт на местното население.

  11. През юни и юли 2023 г. приходите от входящ туризъм в Св. св. Константин и Елена са значително увеличени с 18% спрямо същия период на 2022 г. Това е страхотна новина за нашия туристически сектор и за целия регион. Развитието на туризма е от изключителна важност за нашата икономика и такива резултати само потвърждават, че вложенията в туристическата инфраструктура и привличането на туристи дават резултати. Многобройните мерки и събития, които се провеждат в областта, също играят ролята за привличането на посетители. Надявам се тази тенденция да продължи и в бъдеще, за да развиваме още повече своя туристически потенциал и да постигнем нови рекорди в тази сфера.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here