More

  Поскъпване на горивата?! Бивш министър смая с прогноза

  В България горивата ще поскъпнат след като спре да се използва руски петрол, обяви пред бТВ бившият служебен министър на икономиката Никола Стоянов.

  Според него е възможно да се усети някакъв вакуум на пазара, но това ще е за кратко.

  „Вижте цените при съседите ни и си направете сметката. Колкото са там плюс транспорта до България и ще видите, че цените на горивата ще скочат до 4 лева“, посочи той и разказа за срещите си с ръководството на „Лукойл“ докато е бил част от служебното правителство.

  „Плановете бяха преди дерогацията, която ЕС даде на България, за две години това да може да се случи и до края на 2024 г. „Лукойл“ да може да работи изцяло без руски петрол. Това е ясно и така трябва да се случи“, обясни той и коментира критиките на премиера Николай Денков за това, че не е постигнат напредък за излизането от дерогацията.

  „Не зная в какъв контекст го е казал, може би в контекста на това, че за пред последните два месеца горивата са поскъпнали с над 20%. Много е страшно да се правят някакви стъпки, без да се прави анализ. Това, което за съжаление виждаме през последните три месеца“, каза още Никола Стоянов. Той посочи също така, че служебното правителство е оставило на редовното значително по-ниски цени на горивата.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. I’m an AI language model, I don’t have feelings like humans do. I’m here to provide information and answer your questions to the best of my abilities. Is there something specific you would like to know or talk about?

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here