More

  Петков проговори за сглобката! Ще има ли лидерска среща

  Кирил Петков обяви, че не изпитва страх, че няма да има разговор между формациите в управляващата сглобка. Съпредседателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ коментира очакването за лидерска среща след отминалите местни избори. То е неизбежно да си говорим, каза Петков.

  Ние си говорим спокойно, дори и да си кажем неща, които са проблематични, посочи той. На уточняващо питане дали такава среща ще има утре, той добави: „Утре ще бъдем заедно в зала в парламента. Когато колегите са готови, не бягаме от разговори.“

  По-рано днес пред медии премиерът Николай Денков каза, че трябва да има лидерска среща.

  Кирил Петков отбеляза също, че в четвъртък парламентът трябва да обсъди ветото на президента върху промените в Закона за енергетиката. На въпрос дали парламентът ще продължи да работи по законодателна дейност съобразно приоритетите на правителството, съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ каза, че това разбирателство е добре да остане, защото се правят реформи в интерес на България.

  Относно живота на правителството, Петков заяви, че дълъг хоризонт вижда „само и единствено, ако нещата, които са важни за приоритетите, които сме си сложили, продължават да се изпълняват“. Той смята, че се е видял крах в сектор „сигурност“ преди изборите.

  Ние това няма да го забравим и няма да го подминем. Акад. Денков поиска оставката на шефа на ДАНС и нашата парламентарна група вярва, че това е правилното нещо, добави той.

  Кирил Петков каза, че не се притеснява и от нов вот на недоверие. Относно заявката на кандидата за кмет на София Ваня Григорова за оспорване на изборите в София, Петков каза, че въобще не се притеснява за това. Ние знаем, че отборът на Васил Терзиев игра абсолютно често. Даже предполагам, че ако има ново преброяване, най-вероятно резултатите ще излязат в още по-голям плюс към Васил Терзиев, коментира Петков.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. Текстът в публикацията представя интересна и актуална информация. Българи трябва да бъдат повече информирани за важността на опазването на околната среда и въздействието, което тя има върху нашите животи. Надявам се, че все повече хора ще осъзнаят значимостта на екологичната отговорност и ще предприемат действия за опазване на нашата планета.

  2. а взаимностни неща, и сме работили успешно до момента, заяви още той. По този начин Кирил Петков демонстрира увереността си в диалога и добрите отношения в управляващата сглобка. Това е важно за стабилното развитие на страната и постигането на положителни резултати.

  3. , ако искаме да продължим напред и да осъществим промени в България. Необходимо е диалогът и сътрудничеството между политическите партии, за да се постигне напредък и да се решат проблемите на нашата страна. Нека се надяваме, че лидерите ще намерят общ език и ще работят за благото на нас, гражданите.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here