More

  Паднаха тайните как да разберете дали сте в токсична връзка

  Физическото ви здраве и емоциите се влошават, ако сте в токсична връзка. Колкото по-дълго стоите в токсична връзка без да си давате сметка, толкова повече щети ще нанесе тя върху психиката, емоциите ви, доверието в любовта и самочувствието ви.

  За да разберете дали се намирате в токсична връзка, трябва да си отговорите на някои въпроси. Те ще ви помогнат да осъзнаете ситуацията, в която се намирате и ще ви тласнат към взимането на правилното решение.

  Ако не сте сигурни дали се намирате в токсична връзка, отговорете си на тези въпроси. 

Партньорът ви проявява ли интерес към вас?

Ако партньорът ви се интересува само от собствените си нужди, проблеми и ежедневие, това е признак на токсичност. Ако той не зачита емоциите ви, интересите ви, не се старае да прави неща, които ви радват и ви правят щастлива, значи живеете в токсична връзка, която ви кара да страдате. 

Конфликтите по-чести ли са от приятните моменти?

Ако се карате постоянно и словесните битки взимат превес в отношенията ви, връзката ви е прекалено токсична, за да се нарече щастлива. Когато нормалната комуникация и моментите на разбирателство са изместени от постоянни скандали и конфликти, това е лош знак за токсичност. 

Премълчавате ли неща, защото знаете, че той ще се ядоса?

Потискането на емоциите, мислите и неподправените реакции във връзката е нещо, което с времето насажда огромна тъга и прави самооценката ви изключително ниска. Ако не смеете да се изразявате и заявявате открито, защото ще получите ответна негативна реакция, значи връзката ви е токсична.

  Имате ли усещането, че не правите нещата както трябва?Връзката ви е токсична, когато партньорът ви постоянно ви насажда чувство на вина. Ако той ви кара да се обърквате, да не вярвате в себе си, да се чувствате сякаш не правите нищо както трябва, отношението му към вас е токсично и вредно. Ревността му в здравословни граници ли е или е постоянна и неоснователна?Необоснованата ревност е токсична и може да отрови връзката ви, отношенията ви и психиката ви. Когато живеете в постоянни обяснения, даване на отчети къде сте и с кого сте, това е вредно за вас самите. Егоист ли е партньорът ви?Всеки човек има своето его. То се проявява в различна степен при различните личности. Ако обаче егоизмът на партньора ви граничи с нарцисизъм и се проявява във всяко отношение, това ви кара да страдате мълчаливо. Не получавате онова, от което имате нужда и което заслужавате. Чувствате се длъжни да угаждате, но нямате смелост и позволение да изисквате. Това е крайна проява на токсичност, от която е добре да избягате.

  clip image001

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. тоянно и конфликтите превъзхождат приятните моменти, това е явен знак за токсична връзка. Всекидневието ви е изпълнено с негативни емоции и напрежение, което навлиза върху вашето физическо и емоционално здраве. Необходимо е да си поставите границите и да вземете правилното решение за вас, за да освободите себе си от тази пагубна връзка.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here