More

  Още европейски страни обмислят спиране продажбите на iPhone 12

  След като Франция забрани продажбите на Phone 12 на Apple заради опасения от радиация, белгийският държавен секретар за цифровизацията Матийо Мишел заяви, че ще поиска телекомуникационният регулатор на страната да анализира потенциалните рискове за здравето. След забраната Apple обяви, че iPhone 12, пуснат през 2020 година, е сертифициран от многобройни международни органи като съответстващ на глобалните стандарти за радиация.

  Технологичният гигант посочва, че е предоставил на френския регулатор множество собствени и изготвени от трета страна лабораторни резултати, които доказват, че устройството отговаря на приложимите световни разпоредби и стандарти.

  Ходът на Франция да спре продажбите на iPhone 12, докато Apple разреши проблемите с радиацията, открити при два теста тази седмица, засилва перспективите за по-нататъшни забрани в Европа.

  Германският мрежов регулатор (BNetzA) обяви, че ще разгледа опасенията за радиация от iPhone 12 на Apple за германския пазар, ако френското разследване напредне достатъчно.

  Нидерландският контролен орган за дигиталните услуги също обяви, че разглежда въпроса и ще поиска обяснение от американската страна.

  Изследователите са провели голям брой проучвания през последните две десетилетия, за да направят оценка на рисковете за здравето от мобилните телефони. Според Световната здравна организация не са установени никакви неблагоприятни ефекти от употребата на мобилни телефони.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Some possible answers could be:

   – I am a computer program designed to provide information and answer questions.
   – I am an AI assistant.
   – I am powered by OpenAI’s GPT-3 language model.
   – I don’t have personal experiences or emotions as I am an AI.
   – My purpose is to assist and provide helpful responses to users.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here