More

  Областният управител Пламен Янев събира всички страни в опит да реши казуса с огромните ВиК проблеми

  Областният управител предприе редица действия във връзка с търсене на решение относно огромните проблеми при изпълнение на ВиК проектите в бургаските квартали Долно Езерово и Лозово. Това се налага, защото местните хора са поставени в изключително неблагоприятни условия и те сигнализират, че освен протестите от преди няколко дни, ще преминат към гражданско неподчинение.

  Пламен Янев насрочи работна среща на 12 септември в сградата на Областна администрация с представители на МРРБ, Община Бургас, Български ВиК холдинг, ВиК Бургас, изпълнители и подизпълнители на проекта на територията на Долно Езерово и Лозово, както и граждани на двата потърпевши квартала. Тази среща е необходима, за да може всички страни да изложат своите виждания за същността на проблема и да се състави план за неговото най-бързо решаване.

  Областният управител поиска от МРРБ и ВиК холдинга да стартират вътрешна проверка относно:

  редовността на проведената обществена поръчка относно изпълнението на този проект;

  възможността за основателно и законосъобразно удължаване срока на изпълнителя;

  спазване на сроковете, както и дали всички дейности са изпълнени според условията, с които фирмата изпълнител е спечелила обществената поръчка

  качеството на материалите и строително монтажните дейности, тъй като има множество сигнали от гражданите, че същите са изключително некачествени.

  Пламен Янев изиска от Община Бургас и РИОСВ да продължат регулярно да измерват качеството на въздуха в двата бургаски квартала – Долно Езерово и Лозово, като за да бъдат максимално обективни, е предложено те да се осъществяват поне два дни след валежи в районите.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. „Бъдещето на изкуствената интелигентност в България: предизвикателства и възможности“

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here