More

  ОББ е най-добра банка в България в сферата на ESG според Euromoney

  Годишните награди за изключителни постижения на авторитетното издание Euromoney отличиха ОББ за цялостното представяне на банката в сферата на устойчивото развитие

  Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, бе обявена за „Най-добра банка в България в сферата на ESG”  в авторитетните Годишни награди за изключителни постижения (Euromoney Awards for Excellence), организирани от специализираното британско списание Euromoney. Изданието оценява участниците в конкурса на база постиженията, иновациите и представянето им в последните дванадесет месеца. При избора на ОББ за най-добра банка в България в сферата на устойчивостта решаваща роля има способността на банката да демонстрира най-доброто представяне спрямо конкурентите и умението ѝ да спомага въвеждането на ESG практики.

  „Като най-голямата банка в България, ние приемаме много сериозно отговорността си да допринасяме за устойчивост в икономиката и обществото. Престижната награда от Euromoney е показател, че усилията ни са в правилната посока, и ни мотивира в още по-голяма степен да работим за положителна ESG трансформация в страната.“, сподели Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и Кънтри мениджър на КВС Груп в България.

  original

  През последната година банката успешно реализира редица проекти в сферата на устойчивото развитие, сред които ESG Академия за служители, партньори и студенти в партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет, както и ОББ Агро калкулатор, разработен със съдействието на Института за аграрна икономика.

  Като най-голямата финансова група в страната KBC активно работи за намаляване на отрицателното и увеличаване на положителното въздействие върху околната среда. През 2022 г. беше отчетено намаление с 81% на въглеродни емисии за KBC Груп България спрямо базовата 2015 г.

  Oтличието от Euromoney е поредното за ОББ в сферата на устойчивото развитие след печатът „Terra Carta“ на Инициативата за устойчиви пазари и “ESG Awards“, организирани от PWC България.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. на устойчивото развитие“. Това признание е заслужено и гордеем се с постиженията на ОББ в тази област. Банката е известна със своята активна роля в насърчаването на екологично отговорно бизнес поведение и подкрепа на проекти за опазване на околната среда. Това признание от Euromoney допълнително утвърждава репутацията на ОББ като водеща финансова институция в България, което е много важно за нас, клиентите и обществото като цяло.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here