More

  Ново! Дигитални цветни плакати на изложение в Япония

  Дисплеите с цветно електронно мастило (E Ink) постепенно намират своето място в различни сценарии на използване, където техните ергономични характеристики и икономичност са съществено предимство. Сега японската компания Sharp бележи прогрес в E Ink разработките с уникален дисплей-плакат.

  За изложението Sharp Tech-Day, което ще се проведе в Токио от 10 до 12 ноември, компанията подготвя първия в света A2 дисплей (28-инчов) с панел E Ink Spectra 6. Това са нови цветни екрани от E Ink, които използват така нареченото “електронно мастило” и са способни да показват още повече цветове с впечатляващи нива на контраст за тази категория продукти.

  През април тази година E Ink представи екрани Spectra 6, които могат да се похвалят с контрастно съотношение 30:1, или три пъти по-високо от другите цветни E Ink екрани. Това означава, че цветовата гама на новите екрани ще бъде по-голяма, а също така цветовете няма да са толкова бледи, както на предишните поколения E Ink дисплеи.

  В допълнение, E Ink и неговите партньори ще представят Spectra 6 екрани за електронни четци. Между другото, на изложението Sharp Tech-Day ще бъде показан и нов 8-инчов цветен дисплей за четци на електронни книги, но все още не е уточнено какъв.

  Що се отнася до електронния дисплей E Ink Spectra 6, неговите размери ще бъдат 420×594 мм – това е електронна хартия (постер) формат А2 или 28,6 инча по диагонал. Цялата електроника се побира в дисплея. Благодарение на технологията Sharp IGZO, кабелите и електрониката са доста тънки и заемат малко място.

  Самият дисплей е лек и може да замени хартиени плакати без подсилен монтаж. По време на работа такива дисплеи не консумират електроенергия, като запазват изображението, заредено на екрана, непроменено, условно за неопределено време.

  Радваме се, че се доверявате на StandartNews.bg за всички актуални новини

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. Вашето мнение за последното представяне на певицата на живо на сцена е феноменално! Гласът й е изключително мощен и изразителен, а изпълнението й на песента беше просто невероятно. Нямам думи да опиша колко съм впечатлен от нейната изпълнителност. Просто искам да я слушам отново и отново!

  2. Продължавайки се появяват в различни сфери, където цветните E Ink дисплеи се открояват с преимуществата си в ергономията и икономичността. Това едва ли е изненадващо, тъй като технологията осигурява ясен, висококачествен дисплей и по-малко консумация на енергия. Точно поради тези характеристики, цветните E Ink дисплеи се очаква да продължат да се интегрират в различни области, от електронни книги до рекламни и информационни табла.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here