More

  Значително поскъпват картите за ски-лифтове в Австрия

  Виена. Ски-спортът в Австрия ще бъде значително по-скъп през идния зимен сезон, сочи проучване на Австрийската телеграфна агенция (АПА), цитирано днес от австрийски медии и БТА.

  Цените на картите на ски-лифтовете се увеличават средно със 7 до 10 процента. Причините за въвеждането на тази мярка са повишените разходи за енергия и заплати.

  Тази година само в Аксамер Лицум, район близо до Инсбрук, разходите за енергия са се увеличили до 1,1 милиона евро спрямо 360 000 евро по-рано. Друг проблем са повишените лихви по кредитите, изтеглени за инвестиции, важен фактор са и повишените с около 10 процента заплати на служителите.

  Пампорово представи новостите си за предстоящия зимен сезон

  Най-скъпа ще е дневната карта в района на Арлберг – цената й достига 75 евро, което е с 12 процента повече от миналата година.

  Кицбюел, с дневна карта от 72 евро, се нарежда след Арлберг, а районите Цилертал и Зьолден в Тирол са с цени на дневните карти от 72,50 и 73 евро.

  Ски амаде – големият ски-район в провинция Залцбург, включващ няколко региона, ще предлага тази година карти за 73,50 евро, в долината на Гастайн те ще струват 73,90. Ако картите бъдат закупени предварително, цената им започва от 62,50 евро. За седмична карта ще се заплащат 413 евро, на предварителна продажба тези карти се предлагат за 351 евро. В другите райони на тези две провинции картите са незначително по-евтини.

  Поскъпнали са и сезонните карти. В Арлберг възрастен заплаща 1114 евро (спрямо 995 евро през сезон 2022/23). Това е най-скъпата сезонна карта в страната.

  В провинция Щирия, в района на Шладминг, цените на дневните карти достигат до 73,50 евро, предварително закупените са по-изгодни. Останалите райони на провинцията предлагат с 5-8 евро по-ниски цени.

  Големите ски-райони на Горна Австрия предлагат цени, по-високи със 7 до 10 процента, достигащи до 64 евро на дневна каса.

  В Каринтия повишението е средно с 9 процента и най-скъпата дневна карта струва 62 евро.

  В Долна Австрия, провинцията около Виена, където пистите се ползват главно от столичани, цените са повишени с 8 процента след 10-процентно увеличение през миналия сезон. Тук туристическите организации залагат на система, при която колкото по-рано е закупена картата, толкова по-изгодна е тя. На предварителна продажба сезонната карта струва 400 евро, а по-късно цената й става 464 евро.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. Според мен, скъпите ски карти в Австрия през следващия зимен сезон ще затруднят достъпа до ски спорта и ще се отразят негативно върху туризма в региона. Повишените разходи за енергия и заплати представляват сериозен проблем и могат да доведат до още по-големи разходи за туристите. Въпреки това, всичко това може да се реши с подходящи инвестиции и управление.

  2. е впечатляващ. Тази публикация ясно описва ски-спорта в Австрия, като придава на съдържанието си сила и авторитет с помощта на жирното начертание на заглавието. Интересно е, че публикацията не се замарява с ненужни подробности, а се фокусира върху пълната и впечатляваща природна красота на Виена. Вдъхновяваща информация за скифанатиките, които биха искали да посетят Австрия и да опитат ски-пистите там.

  3. Много интересно е да видим, че ски-спортът в Австрия продължава да бъде толкова популярен. Виена определено е отличен избор за любителите на зимните спортове. Благодарение на великолепните писти и уникалните гледки, това е място, където всеки ще намери нещо за себе си. Надявам се, че скоро ще мога и аз да посетя Виена и да се насладя на тази страхотна ски дестинация.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here