More

  Здравноосигурителни каси в Мюнхен и Берлин искат договори с медикъл СПА центрове в България

  Пампорово. Още две здравноосигурителни каси в Германия проявяват интерес да сключат директни договори с медикъл СПА центрове в България, съобщи на пресконференция в Пампорово заместник-главният управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара Кармен Щрук.

  Кармен Щрук/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

  Тя посочи, че се водят разговори със здравноосигурителните каси Бармер в Мюнхен и с ИКК в Берлин Бранденбург, с която вече имат история и са водили преговори през 2019 г. До членовете на ИКК са достигнали и чрез публикации в медийните издания на здравноосигурителната каса.

  В Германия има 140 здравноосигурителни каси, като Техникен кранкен касе (Техническата здравна каса) е най-голямата в страната и има над 11 милиона здравноосигурени членове. Bgtourism.bg припомня, че през август тя подписа директни договори с четири медикъл СПА центрове по Северното Черноморие – „Албена“ АД, „Св. св. Константин и Елена“ АД, „Слънчев ден“ АД и „Грифид хотели“ в Златни пясъци. Договорите ще позволят на здравноосигурителната каса директно да заплати на българските обекти възстановяването и рехабилитацията на германски туристи у нас.

  Здравноосигурителна каса в Германия подписа първите 4 директни договора с членове на BUBSPA

  „В Германия, още в закона е заложено, всеки здравно застрахован може да използва превантивна лечебна терапия на всеки три години. Техническата здравна каса възстановява 90 % от разходите за всички процедури от двуседмичния терапевтичен план, който обикновено имат здравноосигурените лица. Пациентът поема разходите за транспорт и нощувка с храна, които ползва“, сподели Кармен Щрук.

  Тя каза още, че се водят разговори с медикъл СПА центрове в Поморие, както и от гледна точка на климатолечението да бъдат включени и планински райони като Сандански, Велинград и Пампорово.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Приятно е да видим, че все повече здравноосигурителни каси в Германия проявяват интерес към сключването на директни договори с Пампорово. Това е положителна новина за туризма и икономиката на България, която ще допринесе за привличането на още повече туристи в зимния курорт. Надявам се, че тези договори ще бъдат успешно осъществени и ще донесат ползотворни възможности за развитие на местната икономика.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here