More

  Започна конгресът на Европейската СПА асоциация (снимки)

  Карлови Вари. Европейските лидери в СПА индустрията се събраха в чешкия град Карлови Вари, където днес официално беше открит XXVII конгрес на ESPA (Европейската СПА асоциация).

  Мотото на континенталния форум е „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“.

  Делегацията от България

  Събитието се провежда в хотел „Термал“.

  Хотел „Термал“

  Представителите на националните СПА организации на 25 държави, представители на бизнеса и медиите бяха приветствани от Иван Бартош – министър на регионалното развитие, Петр Кулханек – областен управител на Карлови Вари, Андреа Ферклова – кмет на Карлови Вари, Тиери Дюбоа – президент на ЕСПА, Едуард Блаха – президент на чешката Medical Spas асоциация, Йозеф Павлович – зам.-министър на здравеопазването и Вероника Янечкова от Czech Tourism.

  Основната тема на конгреса, а именно въздействието на пандемията от COVID-19 върху туризма и спа индустрията в частност, ще бъде представена от местни и чуждестранни професионалисти с богат опит в областта.

  Освен това ще бъде представена информация, свързана с актуални теми и тенденции като устойчивост, дигитализация и образование. Чешкият инфлуенсър Карел Коварж ще говори за влиянието на онлайн медиите върху медицинския туризъм.

  Възможностите за лечение на постковид синдрома ще представят Михаела Куку от Ana Health Spa в Румъния и Карл-Лудвиг Реш от Балнеологичния институт Бад Елстер. Сред гост-лекторите е проф. Тодорка Костадинова, а на форума се очаква и сериозно българско участие, което ще затвърди водещата позиция на България в индустрията. Сред модераторите на конгреса е д-р Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  6 Comments

  1. Конгресът на Европейската СПА асоциация в Карлови Вари е отлична възможност за водещите лидери от индустрията да се съберат и споделят опит и идеи за усъвършенстване на спа центровете в Европа. Мотото на конгреса, „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“, подчертава важността на тяхната роля за нашето здраве и добробит.

  2. Конгресът на ESPA в Карлови Вари е отличен начин да се обменят опит и идеи за развитието на СПА индустрията в Европа. Мотото на форума „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“ подчертава важността на здравето и благополучието, които СПА центровете могат да предложат. Присъствието на българска делегация показва интереса и активността на България в тази сфера. Хотел „Термал“, където се провежда конгресът, предоставя отлични условия за срещи и размяна на знания.

  3. Ах, прекрасният град Карлови Вари! Толкова много лидери и професионалисти от Европа се събраха там за конгреса на ESPA. Конгресът имаше чудовищна тема – „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“. Интересно е да видим как становищата на раз

  4. Карлови Вари е чудесен град за събиране на европейските лидери в СПА индустрията. Конгресът на ESPA е важно събитие, което помага за насърчаване на здравословния начин на живот през спа центровете в Европа. Делегацията от България е също присъствала и това е гордост за нашата страна. Местоположението в хотел „Термал“ със сигурност е подходящо за събитието.

  5. Много интересно събитие! Карлови Вари е известен като място с богата СПА индустрия и е гордостта на Чехия. Очаквам с нетърпение да видя какви нови тенденции и иновации ще представят европейските лидери в СПА индустрията. Мотото за конгреса „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“ със сигурност звучи вдъхновяващо и ще допринесе за насърчаването на здравословния начин на живот. Хотел „Термал“ изглежда много привлекателно и уютно място за провеждането на събити

  6. Спа индустрията в Карлови Вари е наистина впечатляваща и водеща в Европа. Конгресът на ESPA е голямо събитие за отрасъла и ще донесе много полезна информация и опит за здравословния живот. Участниците от България също ще се възползв

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here