More

  Жп гара във Виена става съвременен квартал

  До 2035 г. в района на Северозападна гара във Виена ще изникне нов градски квартал с около 6500 апартамента и 4700 нови работни места. Фокусът е, наред с други неща, върху устойчивите и достъпни жилища.

  Виена. На територията на бившата Северозападна гара във виенския квартал Бригитенау, която е служила като товарна гара, ще бъде построен нов квартал. Парцелът е с площ от 44 хектара и се намира в близост до известния виенски парк Аугартен, между река Дунав и Дунавския канал. Изграждането на нов градски квартал в тази зона ще свърже двете части на район Бигитенау, които в момента са разделени от гарата. Първият етап от строителството трябва да започне през 2026 г. До 2035 г. на мястото на бившата гара ще бъде построен модерен квартал, който ще отговаря на високите стандарти за опазване на околната среда, с жилища, работни места, възможности за отдих и достатъчно пространство за свободното време на гражданите. В района се предвижда изграждането на 6500 апартамента за около 16 000 души и създаването на 4700 работни места. Проектът ще се осъществи от Община Виена и Австрийските железници (ÖBB).

  Атрактивен квартал с много зеленина

  Фокусът на проекта е върху благоприятното за климата градско планиране, социалното многообразие, създаването на зелени площи и отлични връзки с обществения транспорт с другите части на града. В центъра на квартала ще има голям парк с площ от 10 хектара с велосипедни и пешеходни алеи и множество възможности за отдих. Освен това в проекта е предвидено и озеленяване на вътрешните дворове, покриви и фасади, както и устойчива система за управление на дъждовните води. Новият квартал ще осигури жилища на достъпни цени, а 60 % от апартаментите в квартала ще бъдат субсидирани или общински. От 2028 г. през района трябва да минава и нова трамвайна линия. В новата градска зона е планирано изграждането на образователни институции, станции за зареждане на електрически превозни средства и споделяне на превозни средства.

  Още през 2028 г. там ще бъде открит училищен кампус за 1600 деца. В него ще има детска градина с 12 групи, 33 целодневни класа, 8 учебни зали за деца със специални образователни потребности, творчески ателиета, спортни салони и музикално училище. В квартала ще бъде създаден висящ парк, издигнат над земята по примера на Хайлайн парк в Ню Йорк .

  На жителите на Виена ще бъдат предоставени многобройни възможности за участие в обществени обсъждания и за получаване на подробна информация за проекта.

  Снимките © ÖBB /januousekhavlicek.cz

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. рез 2022 година и се планира да бъде завършен до 2035 година. Този проект е от голямо значение за развитието на града и ще допринесе за насърчаване на устойчивото и достъпно жилищно настаняване. Също така, изграждането на новия градски квартал ще предостави работни места за хиляди души. Това е пример за модерно градско планиране и инфраструктурно развитие, като Виена продължава да бъде водещ пример за устойчиво градско развитие.

  2. предградията на София ще бъдат изградени нови жилищни комплекси и инфраструктура, според плановете на общината. Това е отлична новина за хората, които търсят нов дом или искат да инвестират в недвижими имоти. Това предложение ще насърчи развитието на района и ще създаде нови възможности за живеене и бизнес. Неотдавнашното строителство в Северозападните предградия вече ги прави привлекателни за хората и тази нова инициатива само укрепва тази тенденция. В бъдеще, би било интересно да видим как ще се развиват тези райони и как ще промени предградията на София.

  3. център с модерна инфраструктура и екологично чисти градски пространства. Това е страхотна новина за развитието на Виена и за хората, които живеят и работят в този район. Новият градски център ще предостави много възможности за нови работни места, зелени зони за отдих и спорт, както и модерни обществени сгради. Напредъкът в градско планиране и строителство е важен за развитието на една съвременна градска среда и се надявам, че Виена ще продължи да се развива в тази посока.

  4. же най-новата градска квартал. Това се очаква да бъде най-съвременният и иновативен комплекс в града, предлагайки на жителите множество възможности за работа, образование и развлечения. Северозападната гара е стратегически важно място, което ще бъде преобразено в модерен център с устойчиви и екологосъобразни сгради. Този проект може да промени лицето на града, като привлече нови инвестиции и учреждения. Шансът да се види Виена със съвсем нова перспектива напълно изглежда като нещо страхотно за гражданите и туристите. Чакам с нетърпение това бъдеще развитие и усъвършенстване.

  5. омплекс, който ще обхваща жилищни сгради, офиси, търговски обекти и зелени площи. Това е страхотна новина за развитието на града, като ще се създадат нови възможности за хората, които живеят и работят в района. Освен това, този нов градски комплекс ще допринесе за модернизацията и иновациите във Виена. Не може да не бъдем вълнувани от перспективата за такъв прогрес и развитие.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here