More

  Вечер на българския туризъм се проведе в Берлин

  Берлин. В посолството на България в Берлин беше отбелязан Международния ден на туризма с тематична вечер, посветена на българския туризъм. Събитието се откри лично от Н. Пр. Григор Порожанов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия, който подчерта значимостта на германския туристически пазар, преимуществата и привлекателността на страната ни като целогодишна туристическа дестинация и огромния потенциал в тази област между двете страни.

  Събитието се реализира съвместно с Клуба на германските травел журналисти “CTOUR Touristik.Forum”, чиито председател г-н Ханс Петър Гаул акцентира върху възможностите за увеличаване популярността на България сред германските туристи и готовността за партньорство в тази посока. В съюза членуват над 70 журналиста от водещи медии, специализиращи в темите пътуване и свободно време и много от тях все още не познават нашата страна.

  Аташето по туризъм в Германия Тихомир Патарински презентира България като дестинация за целогодишен и устойчив туризъм в цялото си многообразие: морски, зимен, балнеология, пешеходни маршрути, обиколни пътувания, култура, голф, климатолечение и др.

  С интерес и множество въпроси премина дискусията, в която се включиха също д-р Фолкер Бересхайм, председател на Германо-българския форум, д-р Сийка Кацарова, председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, г-жа Кармен Щрук, заместник-управител на Германо-Българската търговско-индустриална камара, г-жа Албена Фрике, к.к. Албена и г-н Манол Димитров от българските черноморски общини.

  Германските журналисти споделиха своите впечатления от своите посещения в България и отбелязаха огромния потенциал, който страната ни има, да се утвърди като целогодишна дестинация с качествен продукт. През зимния период предстои да бъдат публикувани репортажи и статии за българския туризъм и журналистите отбелязаха, че подобни мероприятия засилват интереса и популярността на страната ни сред германската публика. Част от представянето на България в Берлин по случай Международния ден на туризма беше свързано и с дегустация на български вина и традиционни кулинарни специалитети.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  3 Comments

  1. както и ролята на България в привличането на германски туристи. Беше приятно да видя, че нашата страна се акцентира върху туризма и в посолството в Берлин. Това е отлична възможност да покажем всички красоти и богатства, които България предлага на туристите. Надявам се, че подобни инициативи ще продължат и в бъдеще и ще допринесат за нашата туристическа индустрия.

  2. та за развитие на туризма в България и значението на рекламата и маркетинга в тази област. Това е отлична инициатива за привличане на вниманието на германските туристи към нашата страна и за обмен на опит и информация с професионалисти от туристическата индустрия. Надяваме се това събит

  3. Тази публикация разказва за специално събитие, организирано в посолството на България в Берлин, посветено на българския туризъм. Изброени са говорителите и подчертана е важността на германския туристически пазар.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here