More

  Софиянци и гости на столицата преоткриват хубавото българско вино на градски фест (снимки)

  София. Двудневен градски винен фестивал привлича софиянци и гости на столицата този уикенд. Вчера и днес столичното Ларго е неустоим епицентър на винени преживявания. В първия ден на октомври посетителите имат възможност да посетят Urban Wine Fest до 19 часа.

  Министър Зарица Динкова откри Urban Wine Fest

  Част от посетителите споделиха пред Bgtourism.bg, че за първи път посещават събитието, научили са за него от социалните мрежи и са приятно изненадани от богатото разнообразие на хубаво българско вино. Други пък вече са фенове на инициативата и с нетърпение я очакват, за да се запознаят с най-новите вина.

  „Българското вино е хубаво и качествено. Това е голяма възможност за България да се отличи на картата на световния туризъм – да съчетаете прекрасната напитка с чудесните природни дадености“, сподели студент от Катовице.

  „Събитието е чудесна трибуна да се преоткрият българските вина. Научих за инициативата във фейсбук. За първи път посещавам винения фест. Идеята е страхотна. Пожелавам да се провежда по-често, защото това ни дава възможност да се запознаем с качественото вино и на по-малки винарни, които не са в големите търговски обекти“, сподели Дафина от София.

  Виненият туризъм в България – многообразие, ексклузивност и вълнуващи емоции

  Виненият бар този уикенд е с още по-богата селекция от български вина от местни и любими сортове. Фестът предлага и кулинарни изкушения, създадени за идеално съчетаване с вината на фестивала.

  Събитието включва майсторски класове за всички, които искат да се потопят в света на виното и да опознаят местните сортове. Входът на Urban Wine Fest е свободен, консумацията се заплаща на място.

  Тематичните градски фестивали за Деня на мавруда ще бъдат двудневни и общо 4

  Градският винен фест позволява посетителите да се насладят не само популярни, но и по-малко известни български сортове и вина, професионално представени от екипа на Българската асоциация на винените професионалисти.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  9 Comments

  1. N Wine Festival, който предлага богато разнообразие от винени марки и вкусове. Изглежда, че градските жители и гости на София не можеха да устоят на изкушението да се потопят в атмосферата на този фестивал и да се насладят на множеството винени изживявания. Едно неустоимо събитие, което ще остави неизгасващо впечатление в сърцата на всички любители на виното.

  2. акват. Все повече събития и фестивали се организират в София и това е наистина впечатляващо. Urban Wine Fest е прекрасна възможност за всички любители на виното да опитат различни български марки и сортове. Благодарение на социалните мрежи, информацията за това събитие е достъпна за всички интересуващи се и привлича все по-голям брой посетители. Надявам се, че идните дни от фестивала ще бъдат пълни с нови открития и вкусове за всички гостени на София.

  3. , а този фестивал е отличен начин да се насладим на него. Радвам се, че има все повече хора, които откриват и ценят нашите винени съкровища. Продължавайте да насърчавате българските вина и организирайте такива събития, които ни позволяват да ги опитаме и насладим.“

  4. Отлично, има градски винен фестивал в София! Всички фенове на виното няма да пропуснат това събитие. Положително е, че посетителите могат да посещават фестивала до късно. И интересно е, че дори Министър Зарица Динкова открива събитието. Браво!

  5. дънени от разнообразието на вина, представени на фестивала. Събитието е отлична възможност да се насладиш на различни вина, да научиш повече за тях и да опиташ нещо ново. Впечатлен съм от тона, който събитието задава – елегантен, модерен и интересен. Препоръчвам на всички любители на виното да посетят Urban Wine Fest и да се насладят на тази великолепна винена изява в центъра на София.

  6. новите вина и за да се насладят на приятната атмосфера. Наистина, Urban Wine Fest е привлекателно събитие, което събира хора, интересуващи се от виното и българската гастрономия. Надявам се това събитие да стане традиция и да бъде още по-голямо и интересно в бъдеще.

  7. вие на вината, представени на фестивала. Оценяват разнообразието от местни и чуждестранни производители на вино, както и възможността да опитат нови сортове. Нека идните дни на фестивала бъдат пълни с вкусни и приятни винени преживявания за всички посетители.

  8. разнообразието на вината, които могат да опитат. Много хора се радват на атмосферата и на възможността да разговарят с производителите на вина и да научат повече за тяхната история и производствен процес. Интересно е, че някои от посетителите дори не са големи любители на вино, но пък се наслаждават на това събитие и го преживяват като един отличен начин да прекарат времето си в София. Организаторите също са заслужаващи похвала за добрата организация и за предоставянето на възможност за посетителите да се насладят на вината и да си купят техните любими. В общи линии, Urban Wine Fest е едно прекрасно събитие, което привлича и задържа интереса на хората, аз лично с удоволствие бих го посетил.

  9. и фестивал за музика и изкуство ще се проведе в столицата на страната през месец юли. Събитието обединява различни жанрове и изпълнители, които ще представят своите творби и изпълнения пред публика от цял свят. Този градски фестивал е отлична възможност за хората да се насладят на качествена музика и изкуство, без да трябва да пътуват в чужбина. Програмата ще включва концерти, изложби и различни събития, които ще привлекат както местни жители, така и туристи. Със своите богати културни традиции и красива архитектура, София е идеалното място за такъв вид фестивал, който да привлича и впечатлява множество хора.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here