More

  Туроператор алармира за връщане на туристи, които искат да минат границата между България и Турция с лични карти

  Варна. Туроператор алармира за връщане на туристи, които искат да минат границата между България и Турция с лични карти. Пътниците ще подадат сигнали до Министерството на външните работи, съобщи за Bgtourism.bg Ваня Петрова – специалист „Туризъм“ към варненската туроператорска фирма Рубина Травел. Компанията, която представлява, също ще сезира институциите. Причината е, че техни клиенти не са били допуснати да влязат в Турция с лични карти. Последният случай е от 22 септември.

  „Пътувахме за Мармарис – през ГКПП Лесово. На влизане от България в Турция свалиха от нашия автобус трима човека под претекст, че личните им карти са пукнати. На документите им нямаше нищо! Когато попитахме какъв е проблемът, така огънаха лична карта, че я счупиха. Бяха категорични, че няма да пуснат туристите да влязат в страната. Ние задействахме кола, която тръгна от Варна. Благодарение на нашите власти ги качиха на украински автобус до Средец, където колата ги чакаше. Върна ги във Варна, взеха си паспортите и дойдоха с кола в хотела. На границата са качили двама туристи от друг автобус, където отново имали „проблем“ с личните си карти. Когато минават границата с колата вече не е имало проблем. От няколко автобуса са върнали туристи, които са тръгнали на почивка по курортите. Връщаха и коли. Благодарни сме на властите от българска страна, че се опитаха да помогнат по всякакъв начин, но колегите им от турска страна не позволиха“, разказа пред Bgtourism.bg Ваня Петрова.

  „Нямаше никакъв проблем с личните карти. Сваляха от автобуси и коли, всичко беше избирателно. Нямаше проблем с личните карти на хората, които пътуваха“, допълни Петрова.

  Припомняме ви, че от юли 2022 г. българите могат да влизат в Турция не само със своите паспорти, но и с лични карти.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  6 Comments

  1. с такива изрази, ни остана да се молим на Бог за нормален патник) на въпроса „Защо винаги има задръствания на пътя?“.

  2. Варна е прекрасно място за почивка и развлечение, но е важно да бъдем внимателни при избора на туроператор. Туроператорът, за който се споменава в публикацията, предоставя важни предупреждения и аларми за нередности или лошо качество на услугите. Важно е да изучаваме и сравняваме различните варианти за почивка, за да осигурим себе си и близките ни безопасен и качествен престой в това чудесно морско курортно градче.

  3. оято предлага туристически пакети за Турция, се опасява отвръщането на туристите, които искат да преминат през границата с личните си карти. Предупреждението на туроператора идва след като няколко пътници се върнаха в България, след като бяха отказани да минат границата. Те ще подадат сигнали до Министерството на външните работи, за да се разреши този проблем. Това може да бъде проблем за туристите, които планират почивка в Турция с лични карти, защото може да се наложи да получат паспорти, за да преминат границата. Всяка страна има своите правила и изисквания за преминаване на границата, затова е важно туристите да са информирани преди да пътуват.

  4. Необходими са паспорти, а не лични карти. Подкрепям стъпката на туроператора за сигнали до външните работи и се надявам, че институциите ще разрешат този проблем за туристите. Важно е да се осигури ясна информация за правилата при преминаването на границата.

  5. аЗдравейте! Искам да споделя, че статията за връщането на туристи във Варна, които искат да преминат границата с Турция с лични карти, ме тревожи. Е важно да знаем, че това е отразявано и предадено на Министерството, за да се намери решение на проблема и да се осигури по-голяма безопасност и удобство за туристите.

  6. />, като посочи, че подобна ситуация може да предизвика големи затруднения и загуби за туристическия сектор. Съобщението разкрива важната информация, че за този вид пътувания е необходимо използването на паспорт. Изразявам съжаление от факта, че дори и през тези трудни времена мнозина продължават да игнорират необходимия ред и поставят себе си и своите туристически планове в опасност. Единственият начин да избегнем подобни инциденти е да бъдем дисциплинирани и да се придържаме към всички постановени мерки и изисквания.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here