More

  Мария Григорова-Костова: Sun Spree Academy започва специализирани обучения в полза на туризма, водени от доказани професионалисти

  Интервю с Мария Григорова-Костова – собственик и управител на Сън Сприй Холидейз

  – Разкажете как се роди идеята за Sun Spree Academy и какви са плановете ви за развитие на Академията?
  – Здравейте, казвам се Мария Григорова-Костова и съм собственик и управител на Сън Сприй Холидейз – туристическа агенция с повече от 20 години история. Идеята са създаването на обучителна Академия дойде от проблема, който цялата туристическа сфера и в частност аз изпитваме все по-силно – липсата на качествен и подготвен персонал. Реших, че трябва да се опитам да направя нещо, събрах малък екип съмишленици и започнахме работата по проекта в началото на 2023. Основната ни идея е да предлагаме специализирани обучения, водени от доказани професионалисти. Отне ни време, но вече можем да се похвалим с повече от 20 обучения, разделени в 3 Академии – Туризъм, Мениджмънт и Продажби, и 10 преподавателя. Идеята ни е да предлагаме различни форми на обучения – присъствено, дистанционно и хибридно. В момента стартираме с присъствени. Работим по пускане на 4-та форма, а именно video-on-demand обучения, която се надяваме да бъде достъпна за нашите клиенти през следващия месец.

  – Разкажете повече за обученията в сферата на Туризма, които са част от портфолиото на Академията?
  – За старта на Академията сме заложили на интересни и надяваме се полезни теми, водени от доказани експерти.
  За първи път в България ще предложим първото цялостно обучение за Чатботовете и тяхната потенциална употреба в туристическата сфера. Водещ ще е Елица Стоилова, която е най-изявения експерт по темата.
  На технологична тематика е и обучението Хотелът на Бъдещето, с водещ Александър Алексиев, човек, за който тайни в туристическата сфера няма.
  Павлин Косев, един от най-добрите и най-награждаваните мениджъри на хотели ще сподели своя опит за Решения за намиране и поддържане на качествен персонал.
  Вярваме, че много полезно за хотелиерите ще е обучението Преговорният процес между туроператори и хотелиери – техники и практики с водещ Пламен Раловски, професионалист с 40 годишен опит от двете страни на „барикадата“.
  Десислава Димитрова ще ни представи изключително важната тема за Ценообразуване и продажби в Хотелиерството.
  За хората от туристическите агенции сме подготвили също няколко теми. Волен Марков ще ни вкара в дълбините на Туроператорската и Турагентската дейност, както и какви са ползите от Туристическото застраховане. Как да разширим бизнеса си с корпоративни клиенти от гл.т. на Корпоративни пътувания и въздушен транспорт ще ни запознае Калоян Вангелов.
  За това как да сме по-ефективни и успешни в организирането на събития ще ни представи Стоян Стоянов.
  Това е част от програмата ни до края на годината.

  – Коя е целевата група на вашите клиенти и каква е организацията на отделните обучения?
  – Обученията, които сме включили в програмата до края на 2023 основно са ориентирани към Хотелиерството и Туроператорската дейност. Спрели сме се на преподаватели, които са доказани практици. Има обучения, които са за служители с натрупан опит, включително мениджърски. Подобни например са „Решения за намиране и задържане на персонал“ или „Преговорен процес Туроператори и Хотелиери“. Други са за служители в началото на своята кариера, като например Ценообразуване и Продажби в хотелиерството, Туроператорска и турагентска дейност. С тези примери искам да кажа, че целевата ни група за отделните обучения е различна. Вярваме, че основния ни клиент за вече обявените обучения ще е индустрията, т.е. собственици и мениджъри ще изпращат своите служители на подходящи за техните отговорности обучения при нас.
  Самите обучения в присъствената си форма са едно или двудневни и се провеждат в София бул. Александър Малинов 23, Сити пойнт център, етаж 4. Всеки преминал успешно конкретното обучение получава сертификат. Повече информация може да се намери на нашия сайт.
  Нека участниците в обученията да очакват реални казуси, примери, дискусии, игри.

  – Какво да очакваме от Sun Spree Academy?
  – Амбицирани сме да направим Sun Spree Academy институция за обучения специално в сферата на туризма. В тази връзка очаквайте от нас нови обучения, нови преподаватели и нови локации. За началото на следващата година планираме да организираме обучения в Бургас и Варна. На по-късен етап в Пловдив и Търново.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. Заглавието на публикацията „Интервю с Мария Григорова-Костова – собственик и управител на Сън Сприй Холидейз“ привлича вниманието ми с интересната история на предприемачката, която е успяла да създаде туристическа агенция с дългогодишен опит. Особено ме впечатлява фактът, че тя е решила да създаде обучителна академия за туризъм, създавайки така възможности за обучение и подготовка на качествен персонал в сферата. Интересно ми е да науча повече за плановете и обученията, които ще предлага Академията, и с нетърпение очаквам да видя как ще се развива това предприятие в бъдеще.

  2. рова-Костова и съм собственик и управител на Сън Сприй Холидейз. Идеята за Sun Spree Academy възникна след осъзнаване на нуждата от качествено обучение и развитие на персонала в хотелския бранш. Плановете ни за развитие на Академията включват разширяване на областите на обучение и предоставяне на нови възможности за участие и проспериране на нашите служители. Сигурна съм, че Sun Spree Academy ще играе важна роля в повишаването на професионализма и качеството на услугите в нашия хотелски комплекс.

  3. я Григорова-Костова и съм собственик и управител на Сън Сприй Холидейз. Идеята за Sun Spree Academy се роди от желанието ми да създам едно място, където децата да имат възможност да развият своите творчески способности и умения чрез различни изкуства и занимания. Плановете ми за развитие на Академията включват разширяване на предлаганите курсове и програми, създаване на сътрудничество с други институции и организации и постоянно внедряване на нови и иновативни методи за обучение и развитие на децата.

  4. я Григорова-Костова и съм собственик и управител на Сън Сприй Холидейз. Идеята за Sun Spree Academy се появи от желанието ми да предложа на децата не само морска почивка, но и възможност да развият своите интереси, да придобият нови умения и да се забавляват в приятна и стимулираща обстановка. Плановете ни за развитието на Академията включват разширяване на програмите, въвеждане на нови дейности, както и създаване на допълнителни образователни и развлекателни възможности за децата. Стремим се да изградим силен и ценен бранд, който да предлага качествено образование и незабравими преживявания на малките ни ученици. Уверена съм, че Sun Spree Academy има голям потенциал за развитие и се надявам, че ще продължим да радваме всички деца и техните родители със своята оригиналност и професионализъм.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here