More

  Летище София ще разполага с най-съвременни системи за проверка на багажа през 2024

  София. СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви днес сътрудничеството си с Leidos (NYSE:LDOS), лидер в областта на науката и технологиите и част от FORTUNE® 500 за внедряването на авангардни надстройки на своите системи за проверка на регистрирания багаж. Това внедряване на иновативни системи е предназначено да отговаря на най-новите европейски разпоредби и отразява ангажимента на летището към безопасността на пътниците и ефективните операции.

  „Горди сме да си партнираме с глобален лидер в индустрията като Leidos. Инсталирането на системите ще направи пътуването през нашето летище по-бързо и безпроблемно изживяване за пътниците. Това е стратегическа стъпка за модернизиране на летище София и по-ефективно функциониране, за да отговаря на най-високите нива на стандарти за сигурност.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

  Leidos ще инсталира три системи за откриване на експлозиви (EDS), сертифицирани по Стандарт 3 на ЕС MV:3D. Всяка от тях е оборудвана да отговаря на най-високото ниво на откриване на заплахи с висока степен на точност и ниски нива на аларми. Компанията също така ще инсталира две нови рентгенови системи като част от надстройката. В допълнение, Leidos поема ангажимент и за цялостен 10-годишен договор за обслужване на системите, предназначен да осигури непрекъсната, първокласна производителност.

  Високопроизводителният MV:3D има фиксиран рентгенов портал и използва множество детектори за създаване на 2D и 3D изображения с висока разделителна способност. Тази усъвършенствана технология за проверка е предназначена да даде на летище София възможността да сканира до 1800 багажа на час за система и да увеличи ефективността на своите операции по проверка.

  „Развълнувани сме да работим с летище София и да предоставим усъвършенствана технология за проверка на регистриран багаж. Очакваме това сътрудничество да позволи на летище София да отговори на настоящите и развиващи се потребности за сигурност.“, каза Брад Бъсуел, старши вицепрезидент и оперативен мениджър в Leidos.

  Инсталирането на новите системи се очаква да приключи през второто тримесечие на 2024 г., преди активния летен сезон.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  6 Comments

  1. ане има за цел да подобри и ускори процеса на проверка на багажа на пътниците. Това е отлична новина за всички пътуващи през летището в София, тъй като технологичните нововъведения ще гарантират по-голяма ефективност и безопасност. Сътрудничеството между СОФ Кънект и Leidos ще допринесе за по-гладкото преминаване на пътниците през проверките на багажа и ще съкрати времето, което те прекарват на летището. Браво на екипите на двете компании за това сътрудничество и за постоянните им усилия да усъвършенстват услугите, които предлагат на пътниците!

  2. нг>Прекрасна статия! Благодаря за споделянето. Очевидно авторът е добре информиран и има ясно разбиране за темата. Статията е добре организирана и представя съществената информация по ясен и прецизен начин. Заслужава си да бъде споделена с по-широката публика!

  3. на авангардните системи за проверка на багажа ще допринесе за по-безопасни и ефективни операции на летището София. Това сътрудничество се вписва във нашата стратегия за модернизация и внедряване на нови технологии, които съответстват на европейските стандарти. Благодарение на тези иновации, можем да гарантираме по-добро обслужване на пътниците и по-добро осигуряване на техните лични имущества.

  4. дернизирането на и модернизирането на летище София, което ще подобри качеството на услугите и ще увеличи безопасността на пътуващите. Сътрудничеството с Leidos е добра новина за всички пътници, които използват летището, защото авангардните надстройки на системите за проверка на багажа ще осигурят по-бързо и безопасно пътуване.

  5. по-сигурно за пътниците. Това е важна стъпка за модернизацията на летището и отразява стремежа му към постоянно подобряване на услугите. Сътрудничеството с Leidos, който е световен лидер в науката и технологиите, гарантира, че летището ще използва най-новите и иновативни системи за проверка на багажа. Това ще подобри сигурността и ефективността на процеса на пътуване. Честито на СОФ Кънект за това сътрудничество и ние с нетърпение очакваме внедряването на новите системи.

  6. всички съвременни изисквания и стандарти за безопасност. Внедряването на иновативните системи за проверка на багажа ще помогне на летището да се превърне в едно от водещите в рег

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here