More

  България не се отказва от ол инклузива, курортът “Албена” надгражда системата за изхранване

  Варна. “Хотелиерите в България се отказват от ол инклузива”, “Огромна промяна в хотелите у нас, отказват се от ол инклузива, защото…”, “Край на голямото плюскане: Хотелиери казват “чао” на ол инклузива”, “Нова тенденция в туристическия бранш: Хотелиерите у нас мясово се отказват от ол инклузива“. Тези заглавия обиколиха през последните две седмици в стил copy-paste водещи медии в България, а след това новината беше препечатана в международната преса. Този уикенд у нас пристигна тв екип от Румъния, за да интервюира родни хотелиери и лично да провери дали това е вярно, тъй като северните ни съседи основно търсят почивки, в които всичко е включено в цената.

  Проверка на Bgtourism.bg установи, че не е вярно, че хотелиерите в България масово ще се откажат от ол инклузива. Става въпрос за малък процент или за единични случаи – най-вече висококатегорийни или градски хотели, които ще се откажат от популярната формула за изхранване.

  Масово хотелиери по Северното Черноморие – Албена, Златни пясъци, Кранево, Каварна и др., където най-много туристи има от Румъния споделиха, че ще продължат не само да привличат туристи с ол инклузив, но и ще надградят тази система за изхранване.

  Ето какво посочиха от ваканционно селище “Албена” за Bgtourism.bg: „Ваканционно селище „Албена“ не се отказва от пакетите на база All Inclusive, дори напротив. През 2023 година 6 от най-предпочитаните хотели в комплекса надградиха, преминавайки към разширената опция за Ultra All Inclusive, а единият от 5-звездните хотели Maritim Amelia, предлага ексклузивния Luxury Ultra All Inclusive. 

  В допълнение, и следвайки принципите за устойчиво развитие, вече анонсирахме за Сезон 2024 т.нар. Green All Inclusive, чиято основна задача е да бъде с лице, обърнато към чистата и запазена природа. Новата услуга събира в себе си всички постижения на комплекса в тази посока, а именно производството на възобновяема енергия от слънцето, задоволяваща над 50% от собствените нужди, доставката на повече от 60% от хранителните продукти от собствени ферми или регионални доставчици, преработването на хранителните отпадъци в биогаз, прилагането на принципите на кръговата икономика.

  Нашият успех се крие в многообразието, което нашите гости намират в Албена. Това ни прави конкурентоспособни и едни от лидерите на пазара“.

  “Гостите ни от Румъния, България и другите европейски държави восоко ценят и търсят качеството на нашия ол инклузив. През 2024 г. ще продължим с този вид изхранване”, заяви мениджърът на Топола Скайс край Каварна Добромир Вълев.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  9 Comments

  1. че хотелиерите в България се отказват от ол инклузива. Всъщност, тази новина се оказва просто копиране на заглавия и не е подкрепена от факти. Също така, румънският телевизионен екип се включва в проверката и също не може да потвърди информацията. Такива липса на професионализъм и недостойни практики в медиите само водят до разпространение на недостоверна информация.

  2. гария са подстрелници, които се опитват да държат чужденци и туристи в калта си. Мисля, че тази публикация ги разобличава и показва истинското им отношение към клиентите. Надявам се, че всеки, който планира да посети България, ще прочете това и ще реши да избяга от такива места.

  3. възира” е едно от най-добре пазените тайни на Варна. Този скрит бар се намира на едно много непретенциозно място в центъра на града и предлага уникално изживяване на своите клиенти. Атмосферата в “Хотелие възира” е неповторима и мистериозна със своята тъмна и екзотична декорация, която ви пренася в друг свят. Музиката е доста специфична и придава още по-специален чар на мястото. Ако сте във Варна и искате да се потопите в атмосферата на този скрит бар, определено ще бъдете приятно изненадани.

   Това място изглежда наистина зареждащо и уникално! Неочакваната визия и мистериозната атмосфера на „Хотелие възира“ го правят магнетично място в центъра на Варна. Впечатляващият интериор, специфичната музика и изключителния опит, който това място предлага, го правят много привлекателен за посещение. Благодарение на публикацията, със сигурност ще го добавя в списъка си с неща, които трябва да посетя във Варна.

  4. от не е надеждно” и “Намаляли са хотелите с ол инклузива” – това са само някои от заглавията на нови статии, които разкриват интересното развитие в хотелската индустрия у нас. Статиите представят становището на хотелиерите, които се отказват от ол инклузива поради различни причини, включително загуба на печалба и недостатъчно качество на услугите. Това ни дава възможност да се запитаме какво е наистина важно за гостите – да получават включени в цената услуги, които не искат или да имат възможност да избират и плащат само за това, което искат. Това безспорно е тема, която ни кара да размисляме за бъдещето на туризма и хотелската индустрия в България.

  5. похвала за варненските хотелиери за решението да се откажат от системата „ол инклузив“. Това е изключително положителна стъпка, защото този вид пакетни оферти промотират безразборно консумиране на храна и напитки, което е в ущърб на капацитета за възобновяване на нашите ресурси и околната среда. Надявам се, че другите хотелери в страната ще последват този пример и ще се обърнат към по-устойчиви и екологосъобразни модели на хотелиране.

  6. се надяват на възстановяване на туристическия сектор във Варна след известната пандемия. Градът е популярен туристически дестинация със своите красиви плажове и богато културно наследство. Въпреки трудностите, от които бизнесът понася, хотелиерите останаха оптимисти и готови да посрещнат отново посетителите с топлота и усмивки. Туризмът е важен за Варна и се надяваме, че скоро ще видим пълното му възстановяване.

  7. търпят невероятни загуби поради пандемията от COVID-19. Варна, като един от най-популярните и привлекателни туристически дестинации в страната, също страда от липса на туристи и резервации. Тази ситуация е изключително тежка за местните хотели и гостоприемни места, които трябва да се борят за оцеляването си.

   Съжаляваме, че тази невероятна и красива дестинация е толкова силно засегната. Надяваме се, че с изграждането на по-силна ваксина и контрол върху пандемията, хотелиерите и туристическият сектор като цяло ще се възстановят. Варна заслужава да бъде отново пълна с туристи, които да наслаждават на нейните красиви плажове, богата история и култура, както и гостоприемството на местните хора.

  8. Явно хотелиерите в България разбират, че ол инклузивът не е онова, което привлича туристи. Това е много добра новина, тъй като така ще можем да изберем и платим само за услугите, които искаме да ползваме, а не за всичко включено. Варненците със сигурност ще се радват на тази промяна.

  9. Благодарение на тази публикация разбрах повече за хотелиерството във Варна. Статията предоставя полезна информация за туристическата дейност в града и разяснява какво носи това за развитието на местния туризъм. Много интересна и полезна публикация!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here