More

  Атина е шампионът на гръцкия туризъм тази година

  Атина. Атина е шампионът на гръцкия туризъм тази година, като международните пристигания досега са с 9% повече в сравнение с 2019 г., когато беше регистрирано най-високият резултат досега.

  Според информацията, предоставена на Kathimerini, картината се очаква да се подобри допълнително, тъй като заетостта на местата на авиокомпаниите за полетите до Атина през ноември и декември е съответно с 10% и 20% повече в сравнение с миналата година и с повече от 10% повече в сравнение с 2019 г.

  Столицата се е превърнала в дестинация сама по себе си, както личи от десетките хиляди туристи по улиците на Атина и плажовете на Атика. За това допринесе директният достъп до добре развита брегова ивица с подходяща инфраструктура, както и увеличаването на хотелите през последните години, съчетано с нарастването на предлагането на краткосрочни наеми.

  Най-старият квартал в Атина привлича туристи от цял свят с улички като лабиринт

  Преди всичко обаче Атина остава на конкурентни цени в сравнение с други средиземноморски столици като Рим, обясняват водещи хотелиери в центъра на Атина и на Атинската Ривиера. С други думи, цената на нощувка остава по-ниска въпреки средното й увеличение от 30% спрямо 2019 г. и ръста от 100% или повече в петзвездните хотели.

  Пътническият трафик на международното летище в Атина достигна 3 милиона посетители през септември тази година, което е с 16,3% повече в сравнение с нивата от 2022 г., но също и с 11,8% в сравнение с предпандемичната 2019 г.

  Little Kook – приказен свят за малки и големи в Атина (снимки+видео)

  Вътрешният и международният пътнически трафик надхвърли нивата от 2022 г. с 14,6% и 17,2% % съответно. В сравнение с 2019 г. вътрешните и международните пътници са се увеличили съответно с 16,3% и 9,9%. Общо през първите девет месеца на годината пътническият трафик на летище Елефтериос Венизелос възлиза на 21,68 милиона, с 25,7% повече от 2022 г., но също така с 8,6% повече от 2019 г.

  По-конкретно, както вътрешният, така и международният пътнически трафик са надхвърлили нивата от 2022 г. – съответно с 20,3% и 28,3% – като същевременно показват увеличение в сравнение с 2019 г. – съответно с 11,3% и 7,3%.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  8 Comments

  1. Атина се оказа истински шампион в туризма тази година! С близо 10% повече посетители в сравнение с предишната година, градът привлича все повече туристи. И очакванията за ноември и декември са още по-впечатляващи, с нарастване на запазените места в авиокомпаниите с 10% и 20% спрямо миналата година. Атина се превърна в истинска туристическа дестинация, с множество туристи по улиците и плажовете на Атика.

  2. внение със същия период от миналата година. Градът има много да предложи на туристите – от исторически забележителности като Акропол до модерни музеи и разнообразни ресторанти. Неудивително е, че все повече хора се отправят към столицата на Гърция. Също така, атмосферата в Атина е изключителна – усеща се духът на история и вълнуващата енергия на града. Разбира се, има и предизвикателства, като населението и трафика, но значителният ръст в туристическите посещения показва, че Атина е дестинацията, която си заслужава да бъде посетена.

  3. не ни засягаше пандемията COVID-19. Градът предлага богато културно наследство, като музеи, древни паметници и храмове, които привличат посетителите. Освен това, Атина е известна с уникалната си градска архитектура и изисканата си кухня. Можете да се насладите на купончета и кафе в традиционните кафенета, както и да опитате вкусни гръцки ястия в таверните. Не е изненада, че все повече туристи избират Атина като своя дестинация през 2021 г.

  4. ание със същия период на миналата година. Градът привлича туристи с богата култура, исторически забележителности и изискана гръцка кухня. Няма съмнение, че Атина е място, което трябва да се посети!“

  5. Пътувах до Атина тази година и мога да потвърдя, че градът е впечатляващ. Историческите забележителности, като Акропол и Парфенон, са впечатляващи и струва си да ги посетите. Освен това, градът предлага богата културна сцена и вълнуващ нощен живот. Препоръчвам горещо Атина на всеки, който желае да разбере повече за гръцката история и култура.

  6. в сравнение със същия период от миналата година. Градът привлича туристи със своите исторически паметници, като Акропола и Агората, както и с модерните си градски райони и богата културна сцена. Атина е пълна с живот, а вкусната гръцка кухня и гостоприемството на местните жители допълнително привличат посетителите. Ако все още не сте били в Атина, определено я препоръчвам за едно незабравимо пътешествие.“

  7. внение се сравнение със същия период през миналата година. Главният град на Гърция предлага разнообразие от исторически забележителности, културни събития и прекрасни плажове, които привличат все повече туристи. Ако все още не сте посетили Атина, тази публикация ви дава добра представа за опита, който може да очаквате в този град.

  8. спрямо миналата година. Градът предлага богато културно наследство, включващо исторически забележителности като Партенонът и Акрополът, които непременно трябва да се посетят. Освен това, Атина разполага и с модерни изложби, музеи и ресторанти с автентична гръцка кухня. Всичко това го прави привлекателен дестинация за туристи от цял свят.+

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here