More

  Тематичните уикенди в Бургас продължават със спортни събития

  Над 200 състезатели от 12 бургаски клуба ще се включат в общинския спортен уикенд, който ще се проведе на 30 септември, събота. В Морската градина около „Флората“ спортисти на различна възраст – от деца до мъже и жени ще демонстрират своите умения по художествена гимнастика, джу джицу, карате, фехтовка, брейк, плажен тенис, спортни танци, американски футбол, тенис на корт и голф диск. Ще има и представители на хора с увреждания, които ще покажат силата на духа и волята със срещи по тенис на маса.

  Освен демонстрации, всички клубове ще презентират своята дейност. Участниците в спортния уикенд ще имат възможността да вземат автографи и се снимат за спомен с изявени бургаски спортисти, между които бившите национали по волейбол – капитанът на шампиона „Нефтохимик 2010“ Иван Станев, централният блокировач на „Дея Спорт“ Николай Николов, двукратният световен шампион по кикбокс Атанас Божилов, бившият треньор на младежкия национален отбор по футбол Ангел Стойков, който в момента е наставник на местния „Черноморец 1919“, директорът на СУ “Юрий Гагарин“ Янчо Стойчев и други.

  Ще се включат и от Българската бойна агенция, която е единствен представител за България на най-голяма професионална организация по К1 в света GLORY. На място, в Морската градина, любителите на бойните спортове и всички зрители ще могат да научат последни любопитни подробности от организаторите за предстоящата на 7 октомври в зала „Арена Бургас“ гала вечер с участието на бойци от световна класа, между които легендата Бадр Хари и бургаската супер звезда Стоян Копривленски – световен и 4 пъти европейски шампион по муай тай. Най-голямата кикбокс асоциация в света GLORY стъпва за първи път в България и на Балканите. Именно Бургас е първият български град, който ще бъде домакин на елитната бойна верига.

  В продължение на 5 часа в събота, Морската градина около „Флора Бургас“ ще се превърне в притегателен център за многобройните привърженици на спорта. Те ще станат свидетели на атрактивни, вдигащи адреналина изпълнения и демонстрации на над 200 бургаски състезатели по различни видове спорт.

  ПРОГРАМА

  ОБЩИНСКИ СПОРТЕН УИКЕНД 2023

  10:00 ЧАСА – КЛУБ ПО ДЖУ ДЖИЦУ „ХИКАРИ“

  10:15 – ФЕХТОВАЛЕН КЛУБ „КОРСАР“

  10:30 – ПЛАЖЕН ТЕНИС НА ПЯСЪЧНИТЕ ИГРИЩА СРЕЩУ УИНДСЪРФ УЧИЛИЩЕТО

  10:35 – БРЕЙК И ХИП-ХОП КЛУБ „БЛЯК СТАЙЛ СКУАД“

  11:00 – КЛУБ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА „ЧЕРНОМОРЕЦ“

  11:15 – КЛУБ „ДЖАВЕЛИН“ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

  11:35 – КЛУБ ПО СПОРТНИ ТАНЦИ „БУРГАС 75“

  11:55 – КАРАТЕ КЛУБ „КИОКУШИН СПИРИТ“ И КЛУБ ПО КАНГО

  12:30 – КАРАТЕ КЛУБ „ЦАНЕВ“

  13:00 ЧАСА – ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИЗЯВЕНИ СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ, КАКТО И НА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ГАЛА ВЕЧЕРТА НА ЕЛИТНАТА БОЙНА ВЕРИГА GLORY

  13:20 – АМЕРИКАНСКИ ФУТБОЛ

  13:25 – КЛУБ ПО ТЕНИС НА КОРТ „АВЕНЮ“ – НА АЛЕЯТА ДО „ФЛОРАТА“

  14:15 – ДЕМОНСТРАЦИЯ И ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ЕДИН ОТ НАЙ-НОВИТЕ СПОРТОВЕ – ДИСК ГОЛФ

  15:15 ЧАСА – КРАЙ НА ОБЩИНСКИ СПОРТЕН УИКЕНД 2023

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. Заглавието на публикацията разкрива много интересни и разнообразни спортни дейности, които ще бъдат представени в общинския спортен уикенд в Бургас. Впечатляващо е, че освен професионални спортисти, на събитието ще има и представители на хора с увреждания, които ще покажат своята сила и воля. Събитието е отлична възможност за всички участници и посетители да се запознаят с дейността на различни клубове и да се възползват от възможността да се срещнат и снимат с изявени спортисти от Бургас.

  2. Невероятно е да видим, че толкова много състезатели от Бургас ще се включат в общинския спортен. Това показва колко силна и активна е спортната общност в нашия град. Нека всички подкрепим тези млади таланти и им пожелаем успех в състезанието!

  3. в Областното първенство по шахмат за деца и юноши. Състезанието ще се проведе на 15-16 септември в град Бургас и ще бъде отворено за участници от всички възрастови групи. Очаква се силна конкуренция и интересни партии, които ще покажат високото ниво на бургаските шахматисти. Надяваме се на успешно представяне на нашите състезатели и пожелаваме успех на всички участници!

  4. у Община Бургас обяви, че над 200 състезатели от 12 клуба ще участват в общинското първенство. Това е много стимулираща новина, която показва растежа и развитието на спорта в Бургас. Състезанията ще предоставят възможности на младите спортисти да покажат своите умения и да се състезават срещу състезатели от различни клубове. Това е отлична инициатива, която ще помогне на талантливите спортисти да се развият и да продължат да постигат впечатляващи резултати.

  5. Добре е да видим, че се отдава значение на спорта в Бургас и че има активно участие от страна на състезателите и клубовете. Това е страхотен начин да се насърчава здравословния начин на живот и конкурентността. Браво на всички участници и успех на събитието! #sport #Бургас

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here