More

  Сийка Кацарова: Новото лице на „Св. св. Константин и Елена“ ни дава самочувствие пред Европа, курортът задава тенденциите за развитието ни като целогодишна дестинация за здравен туризъм

  Св. св. Константин и Елена. „Курортът „Св. св. Константин и Елена“ задава новите тенденции за развитие на бранда „Дестинация България“ като целогодишна дестинация за здравен туризъм. Поздравявам „Св. св. Константин и Елена“ и в частност Aquahouse hotel & SPA за присъединяването към портфолиото на Ensana – водещ европейски оператор на медикъл спа хотели. Следя развитието на курорта като потребител и като професионалист. Мога да посоча, че в България Ensana намери своя партньор в правилното време и на правилното място. Новото лице и развитието на курорта дава възможност на България да има самочувствие на европейската сцена и да кажем на висок глас, че има какво да покажем“, заяви в онлайн включване от Баден-Баден председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация д-р Сийка Кацарова по време на 16-ия Черноморски туристически форум, който днес и утре се провежда в курорта.

  Кацарова посочи, че през годините курортът „Св. св. Константин и Елена“ показа устойчивост при развитието на дестинацията. Тя открои направените инвестиции както в областта на инфраструктурата, така и в Медикъл/СПА туризма. Това позволява на заетите в индустрията да могат целогодишно да бъдат ангажирани. Курортът е показал и социална ангажираност с отварянето на термалния комплекс Аквахаус.

  Сийка Кацарова открои иновативни програми на курорта, свързани във времената след Ковид-19, които се прилагат в съвременна и модерна база. По време на своето развитие „Св. св. Константин и Елена“ е награждаван от Европейската СПА асоциация през 2018 г. за най-иновативна концепция в областта на СПА туризма, припомни експертът.

  „Наградата е изключително престижна и ЕСПА я присъжда на проекти, които прилагат изцяло нови подходи към използването на минерална вода и природни ресурси, разработват изцяло нови услуги, терапии и програми за подобряване на общия тонус на организма, прилагат и подобряват най-добрите методи и решения за здраве, сила, енергия и красота. Тази година „Св. св. Константин и Елена“ е кандидат за отличието на ЕСПА за най-иновативна СПА дестинация, а призьорите ще бъдат обявени на официална церемония в Карлови Вари в началото на октомври“, добави Кацарова.

  Св. св. Константин и Елена е домакин на двудневен черноморски туристически форум

  Тя е убедена, че развитието на курорта ще продължава във възходяща линия по отношение в полза на здравето на хората, а с идването на Енсана България ще получи нов вид възможности. Кацарова очаква чрез лоялната програма на Енсана страната ни да бъде преоткрита от хора, които търсят целогодишен и качествен продукт, който е свързан с бранда. Това ще бъде и част от поредната стъпка, с която страната се ребрандира като целогодишна организация за целогодишен здравен и качествен туризъм.

  Сийка Кацарова отправи специални поздрави към Медицински университет – Варна, тъй като именно работата в синхрон между академичната част и бизнеса дава добри резултати и превръща дестинацията ни в конкурентна пред света.

  „Важно е всички да продължим да вървим заедно при развитието и оформянето на новото лице на курорта“, сподели Елена Косева – изпълнителен директор на акционерното дружество на „Св. св. Константин и Елена“. Тя открои ролята на партньорите и благодари за подкрепата на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, на Германо-Българската индустриално-търговска камара, на Икономически университет – Варна, на Медицински университет – Варна, на ЕСПА, както и за институционалната подкрепа на Министерството на туризма и на община Варна. Косева припомни за успеха, който България постигна за работа с немските здравни каси и надграждането на програмата в момента и с други държави, като отдаде това и на личната ангажираност на д-р Сийка Кацарова, д-р Митко Василев и г-жа Кармен Щрук.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  6 Comments

  1. Заглавието на публикацията е важно и информативно. Показва, че курортът „Св. св. Константин и Елена“ задава нови тенденции за развитие на здравен туризъм и се присъединява към водещия европейски оператор на медикъл спа хотели Ensana. Коментарът на д-р Сийка Кацарова добавя, че това развитие предоставя възможност за България да има самочувствие на европейската сцена и да покаже своите качества. Отбелязва се и социалната ангажираност на курорта и наградата, получена от него за най-иновативна концепция в областта на СПА туризма. Всичко това допринася за привличането на туристи през цялата година и развитието на дестинацията.

  2. равления на функциониране на Св. св. Константин и Елена поставя всевъзможности за туристите да се насладят на здравен туризъм през цялата година. Това е чудесен начин да се промотира България като дестинация, която не само предлага красиви плажове и природа, но и здравен отдих и оздравяване.

  3. ва. Разнообразието от активности и удобствата, предлагани в курорта, привличат все повече туристи от цял свят. Благодарение на своята историческа и природна красота, Св. св. Константин и Елена се превръща в едно от най-популярните места за почивка и релаксация. Старанието за постоянно обновяване и модернизация на туристическата инфраструктура е ясен сигнал за ангажираността на местните власти с развитието на туризма в региона. Всяка посещение в Св. св. Константин и Елена е гаранция за качество и незабравими преживявания. Нека продължим да подкрепяме и промотираме този прекрасен курорт, който е истинска перла на България!

  4. авления за бранда „Дестинация България“ като целогодишна дестинация за здравен туризъм. Поздравяваме Курортът, защото това е важна стъпка за развитието на туризма в България. Св. св. Константин и Елена е прекрасно място, което предлага уникални възможности за отдих и ползотворен почивка през цялата година. Нека и други дестинации в България последват този пример и насочат повече внимание към здравния туризъм, който може да привлече повече туристи и спомогне за развитието на нашата страна.

  5. уризъм и релакс. Не само един традиционен курорт, той предлага много разнообразни възможности за отдих и релаксация. В същото време, той запазва своята историческа стойност и културно наследство. Има много хотели, спа центрове, къщи за гости, ресторанти и магазини, които предлагат различни услуги и забавления за посетителите. Курортът също така е известен с красивите си плажове и природни паркове, което го прави идеална дестинация за любителите на морските развлечения и приключения на открито. Всички тези фактори го правят идеално място за почивка и релаксация през цялата година.

  6. Топлеякият коментар на „Св. св. Константин и Елена“ като водеща дестинация за здравен туризъм пресъздава красотата и уникалните възможности на този курорт. България демонстрира, че може да бъде привлекателна целогодишна дестинация за посетители от цял ​​света. Новите тенденции в развитието на бранда ни уверяват, че държавата ни има потенциал да се превърне в истинска здравна и туристическа перла.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here