More

  Туристическо сдружение „Съвет по туризъм – Пловдив“ отбелязва своя професионален празник с организиране на кръгла маса

  Пловдив. Днес 27 септември туристическият сектор в цял свят отбелязва своя професионален празник – Световния ден на туризма. По този повод най-дейното сдружение в град Пловдив „Съвет по туризъм Пловдив“ поздравява всички работещи в сферата на туризма.

  Всяка година Световната организация по туризъм (UNWTO) поставя тематичен акцент в честванията на празника. За 2023 г. това е „ИНВЕСТИЦИИ ЗА УСТОЙЧИВО БЪДЕЩЕ“.

  За да се гарантира възстановяването на туризма, бъдещия растеж и развитие е жизненоважно да не спираме да инвестираме:

  • В хората – инвестиции в образованието и уменията;
  • В природата – зелена трансформация;
  • В градовете – инвестиции в инфраструктури, атракции и др.;
  • В технологиите и иновациите – инвестиции, които да бъдат в помощ на бизнеса и туристите;
  • В наследството и традициите – инвестиции на време и усилия в действията по съхранение на паметта и историята.

  Мотивирани от темата за 2023 г. Съвет по туризъм – Пловдив, организира кръгла маса на тема „Туристическото образование и бизнес си подават ръка“. Вярваме, че инвестицията в образование, заздравяване на връзките между туристическия бизнес и образование са най-важната инвестиция по пътя към просперитет на сектора.

  Срещата ще се проведе на 6 октомври в Пловдив. Подробности за събитието и условия за участие може да видите на сайта на сдружението – www.tourismplovdiv.org

  В кръглата маса ще вземат участие всички университети и учебни заведения в Пловдив, имащи отношение към туризма, г-жа Мариета Георгиева – заместник-министър на Образованието и науката и г-н Илин Димитров – секретар на президента по образование, култура и туризъм. Очаква се потвърждение и от Министерство на туризма.

  Екипът на Съвет по туризъм – Пловдив кани представители на туристическия бизнес на територията на град Пловдив да вземат активно участие в събитието.

  Съвет по туризъм – Пловдив е едно от най-дейните сдружения в България и в град Пловдив. То започва дейността си в далечната 1999 г. и не е прекъсвало дейността си и до днес.

  Успешно организира четири големи туристически фестивала в град Пловдив:

  • „Дефиле на младото вино“;
  • „Дефиле вино и гурме“;
  • „Винени нощи във Филипополис“ и
  • „Уикенд в Пловдив“.

  Също така е деен инициатор на събития и идеи, които подпомагат развитието на туристическия сектор.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. важно да се извършат инвестиции в устойчивост. Това ще осигури по-добри условия за туристите и ще помогне за запазването на природните и културни ресурси. Поздравления на „Съвет по туризъм Пловдив“ за тяхната инициатива и пожелания за успешно възстановяване на отрасъла! #СветовниятДенТуризма #ИнвестицииЗаУстойчивоБъдеще

  2. Невероятно! Обожавам Пловдив и с нетърпение очаквам да разбера повече за турнето на 27-ти септември. Сигурен съм, че ще има много интересни места за посещение и забавления!

  3. вестиции във възстановяването на културното и историческото наследство;

  4. В технологиите – иновации и цифрово преобразуване;
  5. Във въздухоплаването – заетост, инфраструктура и устойчивост.
  6. Тази г

  7. Днес, на Световния ден на туризма, се отбелязва значимостта на туризма и неговата роля за икономиката и развитието на градовете. През

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here