More

  Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма с наситена програма

  Стара Загора. Стара Загора отбелязва Световния ден на туризма, на 27 септември,  с богата празнична програма, съобщиха от общинската администрация.

  От 11.00 ч., на кестеновата алея в парк „5-и октомври“ ще бъде открита изложба, организирана от отдел „Туризъм и младежки дейности“. Тя ще представи  държавите домакини  и темите през последните двадесет години, символ на празника.  В парка изложбата  може да бъде разгледана в празничния ден, а след това ще бъде разположена във фоайето на сградата на Община Стара Загора.

  В 11.30ч.  ще бъде представен обновеният Туристически информационен център с новата си модерна визия.

  В 13.00 ч., в залата на Регионален исторически музей, ще се проведе среща-беседа с ученици  от 11 и 12 клас и техните преподаватели от ПГОХ „Райна Княгиня“ на теми „Зелени иновации в туризма“, „Ефективно управление на ресурсите“, „Дигитализация в туризма“ и „Жените в бизнеса“, изнесени от различни гост лектори и специалисти в областта.

  От 19.00 ч ще се проведе тематичен куиз, също посветен на туризма. Той ще бъде организиран съвместно с Желязко Динев, водещ и организатор на  „Куиз за хора“ и ще включва до 8 отбора с по 6 човека. Победителите ще получат интересни награди, предоставени от Туристическия информационен център, Драматичен театър „Гео Милев“ и ресторант „Бюфет“.

  Мотото на Световния ден тази година е „Туризъм и зелени инвестиции“, като страна домакин на честването е Саудитска Арабия.

  Датата е избрана от Световната организация по туризъм (UNWTO) през септември 1979 г. и започва да се чества през 1980 г. Изборът съвпада с едно много важно събитие в световния туризъм, а именно 10-годишнината от приемането на Устава на Световната Организация по туризъм към Обединените Нации – 27 септември 1970 г.

  Автор: Стефани Бабадалиева

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. „Невероятно вълнуващо заглавие! Интересува ме какъв ще бъде сюжетът и какво ще се разкрие зад тази скрита тайна. Моята любопитство е разпалено и нямам търпение да разбера повече!“

  2. рама. Градът предлага на своите гости различни туристически атракции и забележителности, които ги връщат в миналото и ги запознават с богатото историческо наследство на региона. От посещението на археологическия комплекс „Античен Форум“ до разходка из централния парк, Стара Загора улавя сърцата на своите посетители със своя чар и уют. Това събитие е чудесна възможност за местните жители и туристи да се насладят на разнообразната култура и традиции на града. Благодарение на подобни инициативи, Стара Загора остава една от най-привлекателните дестинации за туризъм в България.

  3. наОткриването на изложба в парк „5-и октомври“ е прекрасна идея за отбелязване на Световния ден на туризма в Стара Загора. Това е отличен начин да се представят различни държави и теми свързани с туризма през последните 20 години. Важно е да се поощрява и насърчава туризма в града и това е стъпка в правилната посока. Очаквам с нетърпение да посетя изложбата и да науча повече за разнообразието на туристическите дестинации.

  4. есят години на Световните дни на туризма. Това е страхотна инициатива, която ще даде възможност на хората да се запознаят с различни култури и традиции от цял свят. Очаквам с нетърпение да посетя изложбата и да се насладя на богатата празнична програма в Стара Загора. Туризмът е важна икономическа сфера за града и със сигурност тази инициатива ще помогне за привличането на повече туристи в региона. Браво на общинската администрация за организацията на този специален ден!

  5. ще бъдат представени и различни туристически атракции и забележителности на Стара Загора. Събитието е отлична възможност за местните жители и посетителите на града да се запознаят с богатата история и култура на региона. Предстоят интересни и занимателни активности за цялото семейство, които ще впечатлят всички любители на туризма. Браво на общинската администрация за организирането на тази празнична програма!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here