More

  Правителственият „Еърбъс“ евакуира българите от Израел (снимки)

  Тел Авив. 56 българи прекараха нощта на летището на Терминал 1 в Тел Авив. Те очакват правителственият самолет да ги прибере. В същото време тази сутрин у нас кацна редовен полет на България Еър  след началото на ескалацията на напрежението между Израел и Палестина.

  Снимки Иван Иванов

  “Направиха списъци. Всички сме добре и очакваме с нетърпение правителствения самолет, който да ни прибере.”, разказа пред Bgtourism.bg Иван Иванов, който е част от групата. Той отново направи и ни изпрати снимки за ситуацията на летището, където сънародниците пренощуваха. Българите благодариха на всички медии, които дадоха гласност. С полета ще се приберат още 31 сънародници, които са потърсили помощ и желаят да се приберат у дома, добави Иванов.

  От първо лице в Израел: 56 българи са блокирани на летището в Тел Авив (снимки)

  Кабинетът подготви вчера през деня евакуацията на българите, пожелали да напуснат Израел след терористичните атаки на „Хамас”. Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6 часа тази сутрин, веднага след получаване на разрешение от израелските власти.

  По-рано в събота вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския посланик в Израел, така че да се подсигури безопасното придвижване на сънародниците ни до летището.

  На борда на правителствения самолет в Тел Авив българите посреща министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

  На летището в София сънародниците ни ще бъдат посрещнати от Мария Габриел.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. Хубаво заглавие за публикацията. Интересно ми е какво се случва в Тел Авив и защо броят 56 е важен. Бих искал да прочета повече информация.

  2. самолетът, който трябва да превози български граждани обратно от Тел Авив. Това е страшна ситуация за всички тези хора, които останаха на летище за цяла нощ и сега навярно изпитват голямо напрежение и безпокойство. Трябва да се намери бързо решение за тях и да бъдат прибрани в България възможно най-скоро.

  3. Наложително е правителството да се грижи за нашите сънародници, които са останали блокирани на летището в Тел Авив поради напрежението в Израел и Палестина. Всеки гражданин трябва да може да се чувства сигурен и защитен, особено в подобни ситуации. Мисля, че е важно политическият конфликт да не засяга обикновените хора, които само искат да се приберат у дома.

  4. Каква бързина и ефективност от страна на българското правителство, че успяха да организират прибирането на 56 българи от Тел Авив. В същото време, е добре да видим, че полетите на България Еър продължават, въпреки напрежението в региона.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here