More

  Наплив на български и гръцки туристи на пазар в Одрин

  Одрин. Приключи сезонът на масовите пътувания на турските граждани от европейските държави през граничните пунктове на турско-българската граница. След намаляването на задръстванията по границите се е активизирал потокът от българските туристи, които идват специално за пазар през уикенда в Одрин, съобщи БТА.

  По данни на областната дирекция „Митници и външна търговия на Тракия“ през миналия уикенд (9 и 10 септември) 32 412 български граждани са пристигнали в Одрин през граничния пункт Капъкуле, за да пазаруват.

  През ГКПП Пазаркуле и Ипсала на турско-гръцката граница по същото време са пристигнали няколко хиляди гръцки граждани, като общият брой на туристите от България и Гърция през двата почивни дни на изминалата седмица е надхвърлил 40 хиляди души.

  Председателят на Камарата на търговците и занаятчиите в Одрин посочи пред информационната агенция Демирйорен ажансъ, че българите, които идват да пазаруват в Одрин, дават принос за развитието на икономиката на града и страната.

  „Българите купуват всичко – от игла до конец. 80 процента от сладкарските продукти се изкупуват от тях. Харчат дневно по 1000-1500 лева. Разбира се, високият курс на валутите е предимство. Но ние трябва да ценим интереса на клиентите от България и те да бъдат доволни. Търговците не трябва да надуват цените, ако искаме българите да идват всяка седмица за пазар в Одрин. Те са важни клиенти, не трябва да допуснем да ги изгубим”, каза той.

  Заслужава да се отбележи, че напоследък много българи ходят на пазар в Къркларели и Люлебургаз заради по-ниските цени в сравнение с тези в Одрин, което показва, че има необявена конкуренция за клиенти между пограничните градове.

  След дългите опашки и задръствания от гастарбайтерите, на граничните пунктове на турско-българската граница е спокойно и преминаването става бързо, посочват от турската митница.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. „Разкритие: Най-новите технологии, които ще променят начина, по който живеем“ – страхотно заглавие! Нямам търпение да прочета публикацията и да науча повече за иновативните технологии, които ще променят нашия начин на живот.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here