More

  DiscoverEU: 36 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване, за да опознаят Европа

  Брюксел. Европейската комисия публикува есенната покана за подаване на кандидатури за DiscoverEU, благодарение на която 36 000 младежи ще получат безплатна карта за пътуване, за да опознаят Европа.

  Кръгът за кандидатстване започва днес в 12:00 ч. и ще приключи на 18 октомври в 12:00 ч. централноевропейско време. За да спечелят карта, младежите трябва да кандидатстват на Европейския младежки портал, да отговорят на 5 въпроса от викторина и на един решаващ въпрос. Успешните кандидати, родени между 1 януари 2005 г. и 31 декември 2005 г., ще могат да пътуват в Европа до 30 дни през периода на пътуване между 1 март 2024 г. и 31 май 2025 г. Поканата е отворена за кандидати от държави на Европейския съюз и от трети държави, асоциирани към програмата „Еразъм+„, т.е. Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция.

  Участниците ще могат да открият маршрута, посветен на Новия европейски Баухаус, стартиран през януари 2023 г., чиято цел е да вдъхнови младите хора при избора на дестинации и да се повиши осведомеността относно значението на това ЕС да бъде „красив, устойчив, обединен“. Участниците също така ще продължат да се възползват от инициативите, стартирани през 2022 г. по време на Европейската година на младежта, като „Младежта опознава културата благодарение на DiscoverEU през 2022 г.“ и Културния маршрут на DiscoverEU, който съчетава различни дестинации и клонове на културата, вкл. архитектура, музика, изящно изкуство, театър, мода, дизайн и други. Участниците в DiscoverEU могат да посетят европейските столици на културата, дестинации, включени в престижния списък на световното наследство на ЮНЕСКО, и места, носещи Знака за европейско наследство. Освен това те могат да посещават и местата — носители на наградата „Достъпен град“.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. Заглавието на публикацията е интересно и привличащо внимание.

  2. , в което се разглежда доклад относно полицейското насилие в някои държави-членки на Европейския съюз. Много важно е, че се разглежда този проблем, защото полицейското насилие е сериозна заплаха за сигурността и правата на гражданите. Трябва да се предприемат мерки, които ще гарантират, че това насилие няма да бъде толерирано и винаги ще намери подходящ наказателен резон. ЕС трябва да изпълни своите ангажименти и да се бори срещу полицейското насилие, за да се установи доверие и равнопоставеност в обществото.

  3. Тази публикация информира за възможността за младежите да получат безплатна карта за пътуване, която им позволява да опознаят Европа. Те трябва да кандидатстват на Европейския младежки портал и да отговорят на въпросите от викторината и на един решаващ въпрос. Това е отлична възможност за младите хора да разширят познанията си и да опознаят различни култури и традиции в Европа.

  4. тата, младежите трябва да покажат своята страст към пътуването и желание да откриват различни култури и традиции в Европа. Това е чудесна възможност за младите хора да разширят своите хоризонти и да се запознаят с нови хора и места. Всички младежи трябва да се възползват от тази инициатива и да изживеят невероятни пътешествия.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here