More

  Министър Зарица Динкова откри изложбата „Моето лято в България“

  София. Министърът на туризма Зарица Динкова официално откри изложбата „Моето лято в България“. Домакин на събитието е Летище София, като на Терминал 2 един месец изложението ще може да бъде разгледано от преминаващите хора. На откриването присъстваха главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, участниците в изложението и гости.

  „Министерството на туризма и непрофесионални фотографи реализираха тази съвместна инициатива. В туризма най-важен е туристът и това хубаво начинание рекламира красотата на България през очите и сърцата на хората, които я обичат и предпочитат. Трябва да имаме съзнанието, че всеки един от нас и от Вас участниците е посланик на дестинация България и именно това се вижда на тези снимки, изпълнени с емоционален заряд. Нашата цел е да върнем доброто управление и развитие на българския туризъм“, каза министър Динкова.

  Министър Динкова приветства авторите, чиито снимки илюстрират уникални кътчета от българската природа и ги поздрави за прекрасно уловените моменти, които показват красотите и богатствата на България.

  Сийка Кацарова: Новата програма на МТ за подпомагане на черноморските общини чрез реклама ще увеличи конкурентоспособността на туристическата индустрия

  Кампанията „Моето лято в България“ стартира в края на месец юли и е посветена на природните забележителности на страната ни. От всички получени любителски снимки 21 попадат в изложбата и изобразяват красотата на морето, планините, язовирите и други места от България. Фотографиите са изложени именно на Терминал 2, Летище София, като най-подходящото място, заради преминаващия поток от пътуващи български и чуждестранни граждани.

  „През трите летни месеца летището е обслужило близо два милиона пътници, които са пристигнали или отпътували с полети от София. Това е радващо, защото показва, че усилията на всички ни, ангажирани с популяризирането на България като атрактивна туристическа дестинация, дават положителен резултат. С разширяването на лятното ни разписание с нови маршрути ние предоставихме още повече директни възможности за пътуване от столицата. Всички традиционни и нови дестинации ще дадат възможност както на българите да пътуват до повече интересни места, така и повече чужденци да посетят красива България“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, оператор на летище София.

  Иван Грошев: Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини е неотложна за България

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  2 Comments

  1. , че България разполага с множество прекрасни места за почивка и развлечение. Важно е да продължаваме да подкрепяме такива инициативи, които се стремят да покажат красотата на нашата страна и да ги популяризират както сред местните, така и сред туристите от цял свят. Изложбата „Моето лято в България“ е една стъпка в правилната посока и съм сигурен, че ще бъде успешна. Всеки има нужда от едно добро събитие, което да го зареди с положителна енергия и вдъхновение, а тази изложба точно това предлага. С нетърпение очаквам да я посетя и да се възхитя на фотографиите, които ще ме запознаят с нови места и спомени.“

  2. ева Чолакова проведе съвещание с представители на хотелския и ресторантьорския бизнес в столицата. Това е отлична инициатива, която дава възможност на представниците на сектора да изразят своите проблеми и да предложат решения за подобряване на туристическата индустрия в София. Всеки стана свидетел на небивалата криза в туризма през последната година, затова е важно да се поставят вече мерки, за да се привличат повече туристи и да се гарантира устойчивост и развитие на отрасъла. Съвещанието е стъпка в правилната посока и се надявам, че ще доведе до конкретни действия и подобрения за туристическата индустрия в столичната област.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here