More

  Продължава модернизацията на летището в Русе, вече е с ново осветление

  Русе. Проектът на „Еърпорт Русе“ ООД, с който инвеститорът се ангажира да извърши редица подобрения на Летище Русе за постепенното му развитие като гражданско, продължава да се реализира с ускорени темпове.

  „Стъпка по стъпка напред: Летище Русе вече е с ново осветление!”, съобщи кметът на крайдунавския град Пенчо Милков по повод обновяването на Летище Русе. Градоначалникът  публикува снимка от аеропорта в своята страница във фейсбук.

  Припомняме, че напълно изградена беше 9-километровата периметрова ограда, обработена е самораслата растителност в района със специализирана техника, пистата за излитане и кацане, както и пътеките за рулиране са почистени изцяло. Извършено беше и мулчиране на района на летището и окосяване на тревата, за да се осигурят оптимални условия за полетите. Монтирани са и два ветропоказателя или т.нар. „чорапи“, които отговарят на специални изисквания на Международната организация за гражданска авиация ICAO и са задължителни за всяко летище. Те бяха поставени на специално изградени за целта фундаменти, които също отговарят на авиационните изисквания. Инвеститорите закупиха също стационарни и мобилни цистерни за гориво.

  При ремонта на пътническия терминал бяха подменени счупените стъклопакети с техни точни копия. Освежени са стените и таваните, без да се нарушава интериорната им идентичност, като цялата вътрешна мебелировка е запазена непокътната. Осигурена е интернет връзка в отремонтираните офиси на втория етаж в терминала, като са оборудвани и стаи и санитарни помещения за пилотите.

  Припомняме, че в края на февруари т.г. след решение на Общински съвет Русе, гласувано с почти пълно единодушие, Общината сключи договор с „Еърпорт Русе“ ООД. Дружеството е със собственици Антони Търницов – експерт в сферата на българското въздухоплаване, който има опит и от работата си по концесионния анализ на Летище Русе от 2017 г., и Христо Крушарски, чийто бизнес е свързан със системи за извалявания и борба с градушките чрез самолетен способ.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  1 Comment

  1. Проектът за развитие на Летище Русе се движи с бързи темпове, а новото осветление е само една стъпка напред към по-модерен и функционален летищен комплекс. Благодарение на усилията на инвеститорите и кмета, Русе може да се развива и привлича повече граждани към своето летище.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here