More

  Община Костинброд вече има свое туристическо лого

  Костинброд. Община Костинброд вече има свое туристическо лого, което отправя силно послание към всички жители и гости: Костинброд – “Кръстопът на история и бъдеще”.

  Идеята за разработване на туристически бранд на община Костинброд е заложена в разработената и одобрена Програма за развитие на туризма в Общината за периода 2020-2024 г., съобщиха от общинската администрация.

  Основната цел на проекта е да се представи по атрактивен и креативен начин многообразието от културни и природни дадености, да се стимулира развитието на местния бизнес и инвеститорския интерес! Да се насърчи съвместната работа между институции, местни общности и бизнес.

  Снимки FB Община Костинброд

  В периода 2020-2021 г. е проведено цялостно предварително проучване сред населението. Още първите резултати от проучването показаха, че нагласите за развитие на туризма в община Костинброд са впечатляващо положителни.

  45% от анкетираните смятат, че туризмът е една от перспективните посоки на развитие на региона.

  Комбинацията на символите слънце и петел – безспорни фаворити, са символи, изконно свързани с историята на град Костинброд и региона.

  Посланието „Кръстопът на история и бъдеще“ отразява напълно многообразието от малко известни културни и природни дадености, провокира любопитство, любознателност и приключенски дух в туристите, като стимулира интерес към изследване на тази дестинация. От важните римски пътища до настоящите и бъдещи модерни транспортни връзки, Костинброд е кръстопът на древна история и бъдещ прогрес!

  Акцент в надписа е буквата „Т”, символно оприличена на оброчните кръстове, с каквито общината разполага в изобилие, показвайки приемственост и традиция.

  Логото е стимул за развитие на разнообразни туристически продукти, което ще постави района на туристическата карта на България, ще привлече допълнителни ресурси и в крайна сметка ще бъде сериозен фактор за общото състояние на дестинацията.

  След откриването на модерния информационен център на община Костинброд, пред общински съвет- Костинброд и ръководството на община Костинброд експертите в областта г-жа Десислава Алексова и г-жа Вихра Огнянова представиха презентация с цялостната визия на бранда и неговото приложение!

  В предходната седмица много от спирките на автобусния транспорт бяха брандирани с новото лого и послание. На различни места в общината са поставени, възстановени или ще бъдат поставени табели с новото лого!

  Важно е да се подчертае, че новият бранд за разлика от официалния герб на общината ще може да бъде използван напълно свободно и безплатно от всички търговци, търговски обекти,предприятия, фабрики, фирми и организации, опериращи на територията на община Костинброд! Логото и посланието ще бъдат ЗАПАЗЕНАТА марка на община Костинброд!

  Насърчаваме всички да го използват в своите бъдещи дейности!
  Всеки, който желае ще може да получи и файлове с цветовите варианти след запитване на официалната електронна поща на община Костинброд!

  Костинброд е град с богато историческо минало, но също така се развива с изключителни темпове!

  В последните години ясно се вижда и усеща цялостна визия за прогрес. Костинброд е кръстопът на история и бъдеще!

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  5 Comments

  1. които община Костинброд предлага на своите посетители. Това е отлична инициатива, която заслужава подкрепата и вниманието на всички. Развитието на туризма в региона ще донесе ползи не само за бизнеса, но и за местната общност като цяло. Надявам се, че туристическото лого на Костинброд ще помогне за привличането на още посетители и ще допринесе за икономическото развитие на общината.

  2. природа“. Лого съчетава в себе си символи от богатата история на града и красотата на природата в района. Това свидетелства за амбициите на общината да привлече туристи и да ги запознае с богатствата на този район. Очаквам с нетърпение да посетя Костинброд и да се насладя на всичко, което този чудесен град предлага.

  3. рията“. Това е значителна стъпка напред за привличането на туристи и представянето на общината. Логото представя кръстопът, символизиращ разнообразието от исторически и културни забележителности в Костинброд. Надявам се, че това ще помогне за развитието на туризма в района и ще донесе ползи за местната икономика.

  4. рията и природата”. Логото е съставено от силует на кръст, символизиращ религиозното наследство на града, и от планинска пейзажна картина, представяща богатството на природата в района. Това е отлична идея за промоция на малък град с огромен потенциал за развитие на туризма. Съчетавайки историята и красотата на природата, общината прави стъпка напред в привличането на посетители. Определено ще посетя Костинброд и ще се насладя на неговитедостопримечателности и природни красоти.

  5. Това е много приятно и вдъхновяващо да видя, че Община Костинброд има свое туристическо лого, което подчертава значението на града като „Кръстопът на история и бъдеще“. Това е отлична идея, която ще помогне на местните жители и посетителите да се запознаят с богатото наследство и потенциал на Костинброд. Вероятно логото ще послужи като прекрасна презентация на града и ще привлече повече туристи. Браво на Общината за инициативата!

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here