More

  Карлови Вари ще е домакин на годишния конгрес на Европейската СПА асоциация

  Карлови Вари. „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“ е слоганът на XXVII конгрес на Европейската СПА асоциация (ESPA), съобщи Spatourism.bg. Престижният континентален форум, който събира европейските лидери в индустрията, ще се състои от 4 до 6 октомври в хотел „Термал“, в популярния чешки курортен град Карлови Вари.

   „Много съм доволен, че бяхме избрани за съорганизатори на тази изключителна среща тази година. С оглед на световната известност и традиция на балнеолечението не се сещам за друго по-подходящо място. За всички участници Европейският конгрес е идеална възможност да споделят знанията и опита си и по този начин да почерпят вдъхновение от други международни колеги“, каза губернаторът на област Карлови Вари Петр Кулханек.

  Основната тема на конгреса, а именно въздействието на пандемията от COVID-19 върху туризма и спа индустрията в частност, ще бъде представена от местни и чуждестранни професионалисти с богат опит в областта. Освен това ще бъде представена информация, свързана с актуални теми и тенденции като устойчивост, дигитализация и образование. Чешкият инфлуенсър Карел Коварж ще говори за влиянието на онлайн медиите върху медицинския туризъм. Възможностите за лечение на постковид синдрома ще представят Михаела Куку от Ana Health Spa в Румъния и Карл-Лудвиг Реш от Балнеологичния институт Бад Елстер. Сред гост-лекторите е проф. Тодорка Костадинова, а на форума се очаква и сериозно българско участие, което ще затвърди водещата позиция на България в индустрията. 

  ПРОГРАМА НА КОНГРЕСА В КАРЛОВИ ВАРИ

  В блока за новите тенденции в СПА и балнеологията Ладислав Шпишак, председател на Съвета на Института по СПА и балнеология на V.V.I., ще обясни колко ефективно е питейното лечение на изворите на Карлови Вари само по себе си. Участниците ще бъдат запознати с устойчивостта и начините за пестене на енергия в спа регионите от Жулиен Принс, главен изпълнителен директор на La Roche Posay, марка дермокозметични продукти.

  В рамките на конгреса, освен професионалната част, ще се проведе B2B изложение ESPA SPA-CE, фокусирано върху спа и уелнес туризма с участието на повече от 15 държави. Целта на семинара е да свърже доставчици на здравни, спа и уелнес услуги с туристически агенции и други потенциални купувачи на техните услуги. Акцентът на тридневното събитие ще бъде връчването на наградите за иновации на ESPA за нови, ефективни подходи, които повишават качеството на спа хотелите и курортите. Номинираните проекти се оценяват от шестчленно експертно жури.

  Две българки са част от експертно жури, което ще оценява кандидатите за европейските награди за иновация в СПА индустрията

  ESPA е организация, обединяваща водещи спа центрове, хотели, медицински спа центрове, рехабилитационни и изследователски центрове, спа оператори и инвеститори. Основана е през 1995 г. в Брюксел и в момента представлява 20 европейски страни.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. Много интересно заглавие за конгреса на Европейската СПА асоциация в Карлови Вари! Ще бъде вълнуващо да се разгледат въздействията на пандемията върху туризма и спа индустрията, както и да се научим за последните тенденции и иновации в областта. Надявам се, че конгресът ще предложи много полезна информация и вдъхновение за всички участници.

  2. ри и професионалисти от сферата на лечебния и релаксационен туризъм, тази година се провежда в чехския курорт Карлови Вари. Това е чудесна възможност за специалисти да споделят опит и знания в областта на спа туризма и здравословния начин на живот. Карлови Вари, известен със своите минерални извори и балнеокурорти, е идеалното място за провеждането на този конгрес. Тук участниците могат да опознаят новите тенденции и иновации в отрасъла, както и да научат за най-добрите практики в спа центровете по цяла Европа. Участието в този конгрес е ценно за развитието на спа туризма в България и със сигурност ще помогне на българските спа комплекси и балнеоцентри да предложат още по-качествени услуги на своите клиенти.

  3. Интернационал“ в Карлови Вари, Чехия. Под главната тема ще бъде разглеждане на новите тенденции и иновации в областта на СПА туризма. Очаква се събитието да привлече вниманието на международни специалисти и да насочи фокуса върху значимостта на СПА услугите за здравословния начин на живот.

  4. спа центрове и професионалисти в областта на спа туризма, ще се проведе в едно от най-популярните спа дестинации в Европа – Карлови Вари. Това е отлична възможност за България да покаже своята богата спа традиция и популярни дестинации на международната сцена. Очаквам с нетърпение да науча повече за спа индустрията и последните тенденции във връзка със здравето и благосъстоянието.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here