More

  Журналисти от Дания и Финландия посетиха Северното Черноморие

  Албена. Журналисти от Дания и Финландия посетиха Северното Черноморие. Едноседмичният прес трип, организиран от ваканционно селище “Албена”, включи запознаване с различни туристически обекти в приморска Добруджа. Акцент в програмата беше поставен върху силата на природните богатства в региона, каквито са минералната вода, лиманната кал и пчелните продукти, обединени в лечебни и рехабилитационни програми.

  Групата направи пешеходен преход в буферната зона на резерват “Балтата”, придружена от Петко Цветков, еколог от Фондация Българко Биоразнообразие. Интерес предизвика сесията за наблюдение на птици около езерата на Дуранкулак и Шабла с орнитолога Павел Симеонов. Журналистите посетиха фермите на Албена, доставящи над 60% от необходимите продукти за ресторантите на комплекса – стадата от Black Angus говеда, зеленчуковите и овощни градини, както и мощностите за преработка на хранителни отпадъци и производство на биогаз.

  Организиран беше лов на трюфели в покрайнините на с. Оброчище, а в един от дните журналистите участваха в есенния гроздобер на лозовите масиви Geranea. Не беше пропуснато историческото наследство на т.нар. Култура Варна с най-старото обработено златно съкровище в света, съчетано с Аладжа манастир. Денят продължи с дегустация на традиционни български вина. Разгледани бяха също ботаническата градина в Балчик, заедно с дворцовия комплекс.

  В края на престоя журналистите споделиха изненадата си от богатството и високото качество на дестинацията, каквито не са очаквали преди това. Като уникално предимство на комплекс Албена те посочиха инвестициите в проекти, даващи перспектива за устойчиво развитие. Инициативата се организира съвместно с водещия туроператор в Скандинавия Nordic Leisure Travel Group, опериращ под различни марки в Дания, Швеция, Норвегия и Финландия, и със съдействието на Летище Варна.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  4 Comments

  1. орие за първи път и решиха да споделят своите впечатления
   „Интересно да видим как хората от Дания и Финландия възприемат Северното Черноморие за първи път! Със сигурност ще бъдат изненадани от красотата и уникалните природни атракции, които регионът предлага. Нямам търпение да получа представата им!“

  2. ми. Участниците са имали възможност да се насладят на разнообразни природни красоти и да се запознаят с традициите и културата на региона. Това е добра инициатива, която спомага за промотирането на Северното Черноморие като туристическа дестинация и показва всичко, което регионът може да предложи на посетителите си.

  3. и центрове. Журналистите бяха впечатлени от красотата на плажовете и природните забележителности в Албена и околията. Те също така бяха впечатлени от усилията на местните власти за запазване на околната среда и развитие на екотуризма. Този прес трип е добра възможност за промоция на Северното Черноморие като туристическа дестинация и привличане на повече посетители от Скандинавия.

  4. Прекрасно, че журналисти от Дания и Финландия посетиха Северното Черноморие и имаха възможност да се запознаят с туристическите обекти в региона. Бих бил интересно да науча повече за природните богатства и лечебните програми, свързани с минералната вода, лиманната кал и пчелните продукти.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here