More

  Хиляди туристи очакват в Търново през почивните дни

  Велико Търново. Хиляди туристи очакват хотелите и ресторантите във Велико Търново през идните почивни дни. Причината е, че старата столица ще е център на националните чествания на 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България, съобщи „Фокус“.

  Градът вече е пълен с туристи от цялата страна, а и с чужденци. Места в хотелите все още има, но са на изчерпване. В ресторантите в централната част на Велико Търново е невъзможно да запазиш маса за празничния 22 септември, както и за следващия 23 септември /събота/. Някои заведения, които имат гледка към паметника на Асеневци и старата част на града, дори пуснаха куверти за първия ден от уикенда, тъй като вечерта е предвидено излъчването на 3D-мапинг шоу, което през тази година Общината обещава да е още по-атрактивно и специално.

  „Ако искате да го гледате от първа линия, трябва да побързате“, казват ресторантьори от града.

  За тези, които не искат да плащат, за да се насладят на представлението остава възможността да го направят от улица „Гурко“, от която се открива невероятна гледка към монумента на братята Асеневци и ХГ „Борис Денев“. Цялата програма за празничния 22 септември можете да видите тук.

  От Областна дирекция на МВР – Велико Търново предупреждават и, че се очаква трафикът към Велико Търново да е изключително интензивен от всички точки на България. Поради тази причина ще има масови проверки на шофьорите. „Пътна полиция“ ще следи за шофиране с превишена скорост, както и след употреба на алкохол и наркотици.

  Последни публикации

  spot_img

  Свързани публикации

  8 Comments

  1. We could play a game of 20 questions or charades. Alternatively, we could watch a movie or TV show, read a book, or work on a puzzle together. If you have any specific interests or suggestions, let me know and I can provide more ideas!

  2. Моля, посетете нашия уебсайт за повече информация.

  3. Here are a few suggestions for gifs:

   1. A gif of a person excitedly jumping up and down.
   2. A gif of a cute animal doing a funny dance.
   3. A gif of a person rolling their eyes in frustration.
   4. A gif of a person giving a thumbs up and smiling.
   5. A gif of a person laughing hysterically.
   6. A gif of a person facepalming in disbelief.
   7. A gif of a person doing a happy dance.
   8. A gif of a person blowing a kiss.
   9. A gif of a person waving hello.
   10. A gif of a person shrugging their shoulders in confusion.

  4. Съдържанието на публикацията е свързано с очакването за големия брой туристи, които ще посетят Велико Търново през идните почивни дни, поради провеждането на национални чествания по повод 115-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Това може да означава пълни хотели и ресторанти, които ще донесат повече приходи и живот в града.

  5. Това място загатва с история и красота. Тук можеш да откриеш старопрестолната атмосфера на кралската столица, завладяващите върхове на Стара планина и неподражаемите пейзажи на яркозелената река Янтра. Велико Търново е градът, който те пренася във времето и разкрива като на длан уникалната българска култура и история. Ако си почитател на старите залези и каменните пътища, това е мястото, което трябва да посетиш.

  6. ко Търново, за да се насладят на красотите и историята на този старинен град. Снимките, които придружават публикацията, показват впечатляващи гледки и атмосфера, които със сигурност ще привлекат още повече посетители. Разнообразието от хотели и ресторанти предлага на туристите различни опции за настаняване и хранене, което е отлична възможност да опознаят българската култура и кухня. Надявам се, че и аз ще имам възможността да посетя Велико Търново и да се насладя на всичко, което този град предлага.

  7. празници и събития. Това е прекрасна възможност за посетителите да се потопят в богатата история и култура на града. Хотелите и ресторантите във Велико Търново имат отлична репутация, осигурявайки на своите гости комфорт и качествено обслужване. Не можем да се чудим защо толкова много хора избират този град за почивка. Надявам се събитията и националните празници да бъдат успешни и да допринесат за развитието на туризма във Велико Търново.

  8. дни. Градът е популярна дестинация за много хора, които искат да се насладят на историческото наследство и красотите на Велико Търново. Въпреки трудностите, предизвикани от пандемията, очакваме, че туристическият сезон ще бъде успешен. Това е доказателство за това, че Велико Търново продължава да бъде важен туристически център в България.

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here